Citat:
În prealabil postat de Fani71
Se duce ortodoxia pe apa sambetei pentru cateva dezlegari la peste in plus sau in minus? Halal credinta, daca a ajuns sa tina de atata.
Daca maicuta asta vroia sa tina mai mult post, bravo ei si Dumnezeu cu ea (daca nu o face din mandrie).
Va amintiti ce scrie sf. apostol Pavel despre post, ca este pt cei slabi, si ca cel care mananca carne sa nu-l judece pe cel care mananca lmegume si nici invers? (Romani 14, 1-10)
Dar la fariseul care se uita de sus la vames si se lauda ca el posteste?
Oare uitam noi ortodocsii sa mai citim si Biblia, de atata citit canoane?
Stiu, o sa mi se zica ca sunt ecumenista si vreaus a se desfiinteze postul.. Nu, nu vreau, Insa vreau sa va amintesc ca sabatul este pentru om, nu omul pentru sabat.
Si sa ne vedem fiecare de postul nostru.
Nu sta mantuirea intr-un peste sau doi, acolo.
|
Gandesti ca mine si nu pot sa nu remarc acest lucru, mai ales pentru faptul ca de multe ori am fost acuzata pentru o astfel de gandire. Ma bucur ca detii studii teologice, asta denota faptul ca stii ce vrei si ceea ce spui, iar ceea ce spui este in conformitate cu aceste studii, dar si cu viata si adevarata valoare spirituala a omului si traiului acestuia printre oameni, valori care, de multe ori se vadesc dincolo de toate teoriile despre credinta.
Nu cred ca sta cineva sa numere zilele, bucaturile din gura sau mai stiu eu ce aspect in priviinta postului...ci mai degraba ceea ce ne bate in piept, inima, ea este cea care da sens credintei mai mult decat orice indeletnicire religioasa. Nu stiu cand vom intelege acest lucru, personal vad prea mult in sanul credintei impietriri ale acestei firave inimi, impietriri mumificate cu "credinta".