Sub aspect religios dispare orice forma a politetii, deoarece ADEVARUL DE CREDINTA e SUPERIOR ORICAREI FORME DE IUBIRE FATA DE HETERODOCSI.
Faptul de a-i iubi in minciuna [adica de a nu le arata direct erezia in care se complac] inseamna a-i iubi cu o iubire falsa, nu cu una adevarata, mantuitoare pentru ei.
Asta nu intelegi sau nu vrei tu si ecumenistii tai sa intelegeti. Si mi se pare normal sa iti vorbesc pe masura incapatinarii tale in a-ti sustine ideile pro-ecumeniste fara nici o baza dogmatica. [ a se vedea citatul din Sf. Psaltire: "Cu cel nevinovat, nevinovat vei fi, iar cu cel indaratnic Te vei indaratnici".] Adu-mi si tu in sprijinul tezei pe care o sustii cum ca trebuie sa te porti cu duhul blandetii fata de heterodocsi un argument dogmatic, canonic, din Sfanta Psaltire, Sfanta Evanghelie sau oricare alta carte de cult religios ortodox. Daca n-ai gasit nici un argument in aceste surse in sprijinul afirmatiei ca trebuie sa te porti cu duhul blandetii fata de heterodocsi, atunci insist sa nu mai sustii aceasta aberatie [caci este aberatie pe taram religios orice lucru pe care nu-l poti dovedi cu argumente din scrierile Sfintilor Parinti, dogmatice sau canonice]- nu-i neaparat nevoie sa-l luam pe departe pe eretic si sa-i spunem intr-un sfarsit: "Vezi, tu esti eretic. N-am vrut sa-ti spun asta de la inceput ca sa nu te simti lezat/jignit in orgoliul tau". Ar trebui, chiar de traiesti in mijlocul occidentalilor, sa nu te lasi influentata prea mult de modul lor predominant material de a simti o asa-zisa spiritualitate...
Apoi, tine cont ca CMB interzice orice forma de prozelitism religios, inclusiv de misiune a Bisericilor Ortodoxe in randul heterodocsilor - care reprezinta principala gogorita cu care ne ametesc ierarhii ecumenisti cand vine vorba de intalniri ecumeniste la nivel inalt sau mai putin inalt cu reprezentanti ai denominatiunilor catolice, protestante si anglicane.
|