Subiect: Ce este pacatul?
View Single Post
Vechi 16.01.2007, 23:49:24
dannsan dannsan is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2006
Implicit

Adevarat ce ai post-at tu Ory. Banuiesc ca e un citat.
Problema vine de la INTERESE. (ale unei comunitati, ale unui partid, ale unei tari, ..., ale unei organizatii mondiale). Intr-adevar, pacatul e relativ acum. In vechea scriptura el este definit clar. Dar cand intervine acest INTERES, nu se mai tine cont de nimic.
Poate la nivel de individ, dar cand e in joc soarta mai multor oameni (o comunitate), Interesul isi face legea.
Eu nu cred ca Irakul ar fi fost vroedata ocupat de Am..rica daca petrolul ar fi fost suficient pe pamant. Dar cand acest "petrol" poate face deosebirea intre o viata imbelsugat a, intre o economie prospera si .. "dezastru", atunci unii accepta calea compromisului si omoara cu buna stiinta sute de mii de oameni nevinovati.Si exemplele sunt nenumarate.
Lumea e din ce in ce mai mica, si "pacatul" este definit in fiecare comunitate in mod diferit. Scriptura isi dovedeste ineficienta, in zilele noastre, pe zi ce trece, odata cu imputinarea resurselor naturale, si in functie de gandirea respectiva a comunitatii. Si lucrurile evolueaza, din ce in ce mai mult, in sensul acesta.
Reply With Quote