View Single Post
Vechi 05.06.2009, 02:13:37
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate Razvan da nu are nimic dialogul in Biserica Ortodoxa si alte biserici.
Cat despre articolul scris acolo cand m-oi duce eu si oi vedea cu ochii mei Sfinte Slujbe comune cu catolicii si protestanti atunci o sa si cred.
CMB sau WCC e un organism de dialog la care participa si patriarhia Ierusalimului.
Apoi ROCOR a anatemizat ecumenismul dupa ce parintele Serafim Rose trecuse la Domnul.
Pentru cine nu stie parintele Serafim Rose era de acord cu dialogul ecumenic dar fara a face minimalism dogmatic.
Parintele Serafim Rose era extrem de dur cu crestinii ortodocsi care refuzau sa faca misiune prin crestinii neoprotestanti.
Asa ca frate Razvan nu stiu de unde pana unde s-a scos ca parintele Serafim Rose a fost antiecumenist.
Cu privire la zelul unora sa fim seriosi Sfantul Ioan Maximovici cat a fost in Paris facea rugaciuni mergand la spital pentru toate cultele nu numai pentru crestini si era cunoscut acolo de Sfant.
Si Dumnezeu asculta rugaciunile Sfantului Ioan Maximovici.
Si nu cred ca a zis cuiva:
"Esti catolic si pentru asta o sa arzi in fundul Iadului!"

Acum cine oare a vazut vreun arhiereu al BOSV rugandu-se la Dumnezeu sa dea ploaie acum ca a fost seceta?
Da toti arhiereii ortodocsi s-au rugat sa dea Dumnezeu ploaie.
Prin aceasta au aratat ca sunt arhiereii ai lui Dumnezeu ca au dragoste intr-ansii.
Si ce ne zice Sfantul Ioan Teologul cu privire la cum putem recunoaste care e adevarat Biserica a lui Hristos si care sunt arhiereii lui Hristos si care nu ?
"14.Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați; cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte.
15. Oricine urăște pe fratele său este ucigaș de oameni și știți că orice ucigaș de oameni nu are viață veșnică, dăinuitoare în El."
Reply With Quote