Subiect: Cat sa ma rog?
View Single Post
Vechi 04.06.2009, 20:12:19
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de giovaninnaa Vezi mesajul
asta clar, ca orice rugaciune facuta cum se cuvine ne apropie de Dumnezeu. Dar in loc sa ma rog pentru ceva ce imi doresc eu in sufletul meu, as putea sa citesc o alta rugaciune, frumoasa, care sa nu aiba un subiect anume lumesc. Asta ar fi intrebarea mea: are rost sa ma mai rog pentru ceva anume ce imi doresc eu ca om, care traieste in lume?
Da, inteleg, in sensul ca daca Dumnezeu tot face ce e bine pentru noi, de ce sa ne mai rugam, intr-un sens sau altul?
Eu zic ca da, pentru ca lui Dumnezeu desi stie de ce avem nevoie si ce e bine pentru noi ii place si vrea sa il rugam si noi sa ne dea aceste lucruri, cum spune Lucy in Narnia de C. S. Lewis (stii cartile? sunt minunate).
Poate este ca atunci cand iubesti pe cineva, el stie ca il iubesti, dar se bucura cand ii spui 'te iubesc', desi stie.
Poate ca, pe masura ce relatia noastra cu Dumnezeu evouleaza, ajungem sa ne dam seama pentru ce sa ne rugam si pentru ce nu, pentru ca voia noastra se apropie aproape pana la confuzie cu voia lui Dumnezeu.