Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Tu scrii:
Occupation
profsoara de religie (crestin ortodoxa)
Acest lucru nu poate corespunde adevarului, deoarece Belgia e majoritar catolica (75%) si 25% protestanta.
Iertare de off-topic.
|
Dragi forumisti, uitati-va va rog, cine vreti, pe
www.orthodoxie.be (este in franceza, dar puteti incerca sa o traduceti cu google translate sau sa rugati pe cineva sa va traduca). Veti vedea acolo in stanga categoria ensegnement religieux. Veti vedea ca exista cursuri de religie si pentru ortodocsi. Sunt acolo adresele inspectorilor responsabili pentru cursurile de religie in partea flamanda, francofona si germanofona (eu sunt in partea francofona).
In Belgia se pot alege in fiecare an, pana la 15 septembrie, urmatoarele religii:
crestina: catolica, ortodoxa, protesnatta; musulmana, iudaica; sau un curs de 'morala laica'.
In Belgia exista bineinteles si o minoritate ortoodoxa, ca in multe alte tari din occicdent. Veti gasi informatii pe situl respectiv, adresele parohiilor etc.
Este una din putinele tari din vestul Europei unde se poate preda religia crestin ortodoxa, si sunt profesori angajati de stat sa faca asta.
Alte tari: Finlanda, Germania (dar este doar in curs de organizare, nu sunt atat de multi, si este mai complicat, se cere numar minim de 10 elevi, cel putin asa era in 2004 cand am plecat eu). Nu stiu daca mai sunt si altele. Parca am auzit ca se introduce si in alta parte dar nu mai stiu unde.
Alte intrebari?