View Single Post
Vechi 04.06.2009, 17:56:20
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dex, diferenta intre mine si tine, e ca eu cred si intr-o viata dincolo de cea pe care o traiesti acum. Pentru mine, toate faptele imorale isi pun amprenta asupra omului. As putea spune ca il "murdaresc". Si pe cat de "murdar" va fi omul, pe atat de mult va suferi.

Sigur, nu putem impune cu forta un anumit mod de viata, dar nici nu pot sta linistit ca prostitutia e legalizata. A sta linistit, inseamna a nu ma interesa de soarta celui de langa mine. Si te rog sa ma crezi, orice crestin adevarat e interesat si de ceilalti, nu doar de sine.

Asa ca retinerea omului de a accepta de ex: homosexualitatea, nu se datoreaza lipsei de intelegere a libertatii. El e impotriva nu pentru a ingradi libertatea omului, ci pentru a-l face liber cu adevarat. Pentru un crestin a fi liber inseamna a fi un om care nu este purtat de diverse patimi, nu e robit de ele. Nu stiu daca m-am facut inteles, insa, nu doresc sa ne vezi pe noi crestinii ca fiind niste oameni din pestera, doar pentru ca nu suntem de acord cu legalizarea unor asa zise drepturi.

Nu sunt pentru o constitutie crestina. Cred ca misiunea Bisericii nu e de a da legi, ci de a-l sfinti pe om. Iar omul nu se sfinteste prin legi. Dar nu sunt nici pentru o constitutie in care totul e permis ca invocare a drepturilor omului. Si asta pentru ca privesc si dincolo de chipul acestei lumi si stiu ca nu orice mod de vietuire te face "locuitor al raiului".
Reply With Quote