Citat:
În prealabil postat de naephius
Aha, inteleg. E normal sa crezi asa, tu fiind ateu, adica dusman al lui Hristos, adica al Adevarului.
A spune ca nu crezi ca o asemenea initiativa ar avea efect bun, inseamna a nega invierea lui Hristos, iar a afirma invierea lui Hristos inseamna a spune ca o constitutie bazata pe Legea lui Hristos va functiona extraordinar, fara nici o urma de indoiala.
|
sunt ateu, dar sunt si eu roman si am dreptul la o parere. avem zeci de exemple din perioada evului mediu care ne demonstreaza contrariul. o constitutie religioasa duce la ingradirea liberatatii si a drepturilor cetatenesti.
o constitutie trebuie sa aiba la baza respectarea drepturilor tuturor cetatenilor indiferent de religie, etnie, sex, orientare sexuala etc.
moralitatea crestina, desi are si multe parti bune este deficitara in multe capitole - discriminare sexuala, homofobie, intoleranta religioasa, sustinerea sclaviei (am postat niste exemple pe topicul cu morala). toate aceste probleme se regasesc in NT, in VT sunt idei si fapte cu adevarat infioratoare pentru secolul 21.
la urma urmei nu inteleg dorinta vosatra de a obliga pe altii sa va urmeze, credinta si moralitatea. daca Dumnezeu exista in varianta biblica atunci ne va pedepsi dupa moarte. cum ramane cu liberul arbitru atat de mult indragit de religia ortodoxa?