Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
NU faceti pacat, Doamne fereste, dar NU SE POARTA!!!! Casatoria este TAINA numai cand preotul le pune pe Sf.Evanghelie, le Binecuvinteaza si la rostirea formulei de LOGODIRE, impreuna cu NASII, NUMAI ATUNCI se pun pe degetul DREPT, apoi nasii schimba pe cel stang!!! PAna atunci NU SE POARTA!!! Sunteti casatoriti la stat, asta este, ramaneti numai cu certificatele d casatorie, astea se dau!!! la stat nu iti da INELE (verighete) CI NUMAI LA Sf.BISERICA LA SLUJBA LOGODNEI!!!!
|
Deci nu este pacat ... atunci e bine! Orice as face al meu sot o va purta pe mana dreapta si eu cu el bineinteles ... nu ca s-ar suparat dar na ...
Ni s-a spus ca daca purtam viitoarele verighete inainte de nunta in relatie se pot intampla multe din cauza asta ... si ne putenm si desparti! Asta nu o cred ... asta e deja o superstitie! Nu se poarta ... ok ... am inteles ...un argument concret "de ce nu se poarta" nu am ... cred in puterea lui Dumnezeu dar nu cred ca daca noi purtam verighetele inainte de cununia religioasa ne va pedepsi...ci pentru pacatele pe care le facem in rest. Prefer sa cred ca lumea mai bine poarta verigheta inainte de cununia cuvila si sunt la "casa lor" decat sa se dea drept liberi si sa fie desfranati.