View Single Post
Vechi 04.06.2009, 10:27:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Agkelos Vezi mesajul
Nu, pun egalitate intre intentie si actiune. Actiunea e o urmare a intentiei iar daca intentia ta e una destructiva nu poti valida afirmatia ca morala atee (setul de reguli care s-a format in timp din intentie) e una constructiva.

Ai tendinta sa exagerezi toate invataturile crestine pentru ca doar asa le poti ridiculiza. Ce iti scapa in schimb e faptul ca invataturile crestine, chiar si cele care tin de interactiunea intre oameni, sunt invataturi pentru o raportare interna, o raportare la propria persoana nu la un strain sau la un set abstract de legi create de oameni.

Daca ma scuipi sau daca doar vrei sa ma scuipi e tot una. Intentia, ceea ce te determina sa actionezi si ceea ce te defineste pe tine ca om, e aceeasi - deci se pot trage concluzii din afirmatiile tale chiar fara sa le pui in practica.
Incurci si intentia cu o ipoteza. Cred ca aveti mania persecutiei, cu totii. Stai linistit, nu ma ating de tine nici macar in gindurile mele cele mai sumbre. Nu vreau sa te scuip, nici macar sa te vad.
Ce invataturi crestine? Sa omori pe oricine care nu crede in Dzeu? Sa omori un copil care ride de un popa? Si, mai ales, in Dzeul pe care eu mi-l imaginez? Care proprie persoana, cind te depersonalizezi complet? Cind lasi ca o carte scrisa acum 2000 de ani sa iti conduca faptele de azi?
Reply With Quote