Cred ca fumatul reprezinta din start un viciu,atata timp cat el este o sursa de dependenta asupra organismului,si de vreme ce acest "obicei"este practicat pentru placerea trupului neconventionala,acesta reprezinta un pacat.Logic,fumatul nu are absolut nici o trasatura benefica asupra organismului,absolut nici una,ca sa nu mai vorbim de laturile lui malefice care slabeste sanatatea.Pana la urma nici estetic nu este,este platit si prea scump financiar....si numai incoveniente legate de acest lucru.Din pacate foarte multa lume a alunecat spre acest viciu,majoritatea din adolescenta,si cum vointa se dovedeste a fi slaba,foarte putini reusesc sa renunte ulterior.
Am vazut odata o femeie cu batic pe cap si cu o infatisare mai smerita,avea in schimb tigara in gura;TARE RAU AI SEDEA!
Si am observat ca persoanele care au aceasta indeletnicire au un caracter mai libertin,se dovedesc mai dezinteresati in privinta aspectelor spirituale,si chiar au mai putine principii sigure de echilibrare a eu-lui propriu.Din start,alunecarea spre un anumit viciu este data de slabiciunea sufletului si trupului,iar dependenta hranita de slabiciune si neincrederea in sine.In consecinta,fumatul,ca si alte vicii,mi se pare un lucru nedemn de un om,dar mai ales de un crestin,este o sursa de energie negativa care-ti acapareaza fiinta intr-un mod josnic pe drumul explorarii pamantene.In definitiv,fumatul nu aduce decat boala,dezgust,gaura inutila in buget,si este o atitudine nejustificata si contrara religiei,cel putin ajuns la stadiul de dependenta.Spunea un preot odata,ca daca Dumnezeu ar fi lasat pe pamant si fumatul,oamenilor,le-ar fi facut trupului si un horn prin care acestia sa elimine fumul.
Fumatul,impreuna cu statutul de crestin formeaza o contradictie din start,nu incape indoiala ca acestea nu pot fi asociate,catusi de putin,ca de altfel si viciul alcoolismului,care din pacate este mai tolerat.
|