Citat:
În prealabil postat de anita
Fani ,Sfantul Teofan Zavoratul spunea ca diavolul cand vrea sa ne piarda ne trimite in modul cel mai subtil grija pentru mantuirea altora.
|
Eu cred ca afirmatia este scoasa din context.
Depinde cum este grija asta ca la ora actuala vedem multi asa zisi preocupati de mantuirea si "informarea" celorlalti, dar mai mult se tarasc pe ei si pe altii spre Iad.
Citat:
Bineinteles ca tu traind mai mult de jumatate de viata printre credinciosi de alte confesiuni te simti destul de apropiata de ei. Dar nu raspunzatoare de mantuirea lor.
|
O doza de responsabilitate trebuie totusi sa existe pana la urma nu?
Ca daca tu ai lumina si o tii sub capac, pentru ce mai e lumina?
Citat:
E bine sa avem mai intai grija de mantuirea noastra si cum am mai spus ,prin atitudinea noastra de adevarati crestini sa aducem si pe altii la credinta noastra ortodoxa.
|
Corect, dar manifestarea unei agresivitati gratuite la adresa celor de alta credinta nu cred ca este "atitudine de adevarati crestini".
Citat:
Eu cred ca dialogul ecumenic ne poate sminti daca nu suntem suficienti de ziditi duhovniceste.
|
Categoric. Dar din pacate curentul anti-ecumenist sustine mai mult de atat, incearca sa stabileasca reguli si moduri de aplicare a canoanelor in Biserica, clasifica ierarhi ca fiind masoni si apostati, etc.
Citat:
Par.Cleopa abia a reusit sa intoarca cativa sectanti la ortodoxie.
Doamne ajuta !
|
Eu stiu si simpli credinciosi care au reusit sa faca asta.
Cum? De ce? Pentru ca
chiar le pasa..