View Single Post
Vechi 02.06.2009, 04:08:25
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Facem ce au facut apostolii si sfintii, adica mergem sa propovaduim credinta celor de alte credinte. Oare nu ati citit in Faptele Apostolilor cum Sf. Pavel a intrat in sinagoga, si a vorbit oamenilor despre crestinism? Sfintii Parinti au stat la masa cu cei de alte religii si le vorbeau despre Iisus, vezi cazul Sf Grigorie Taumaturgul. Cand a fost el pus arhiereu, in cetate erau doar 12 cretini. Majoritatea covarsitoare era pagana. La moartea sa mai erau doar 12 pagani. A facut ceeace numim noi azi ecumenism. I-a adus la o masa rotunda si a vorbit cu ei despre crestinism.
Faci confuzii grave. Exemplele pe care le dai trimit la evanghelizare si nu ecumenism. Ecumenismul este o miscare care promoveaza intelegearea si cooperarea inter-religioasa, in general, si urmareste realizarea unitatii crestine in particular. Biserica Ortodoxa, ca singura detinatoare a Adevarului, intelege atingerea obiectivului ecumenist numai prin renuntarea la erezii si intoarcere la ortodoxism. Orice alt mecanism este nu numai ne-ortodox, ci si anti-ortodox.

Citat:
Ne facem credinta cunoscuta si promovata. Stiti ca sunt oameni din afara Estului Europei care nu au auzit niciodata de Ortodoxie? Noi, a doua religie crestina ca numar de credinciosi, suntem niste necunoscuti pentru straini. Noi, care stim ca detinem adevarul, ne tinem credinta ascunsa in loc sa o strigam in gura mare. Am intalnit si eu astfel de cazuri, prin discutiile mele pe internet cu straini. Habar nu aveau ce e ortodoxia.
Nimic rau atita timp cit nu faci compromisuri de la ortodoxie in discutiile cu ereticii. In caz contrar, faci mai mult rau decit bine.

Citat:
invatam sa nu uram oamenii ci ceeace gandesc ei. Nu il uram pe eretic (asa cum fac azi stilistii, ,,ultra-corecti", fariseii moderni), ci uram erezia. Invatam sa avem dragoste si nu fanatism si ura.

Stilistii nu stiu decat sa jicneasca, sa urasca. In mesajele lor nu vezi deloc blandete ci ura si dispret….
Ecumenismul prin compromiterea ortodoxiei inseamna erezie. Iata de unde poti sa incepi cu ura fata de erezie, Hector.

Cam mult spus, dar chiar acceptind ca unii sint mai patimasi, nu cred ca asta te indreptateste sa faci asemenea generalizari, ceea ce e la fel de valabil si pentru cei care ar fi tentati sa traga concluzii despre neo-ortodocsi, fiindca superioritate si dispret chiar gasesti destul in messajele anti-antiecumenistilor, doar ca si un exemplu.
Reply With Quote