View Single Post
Vechi 01.06.2009, 20:34:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
S-a vorbit și se vorbește la fel de mult despre ecumenism, ca o formă de recunoaștere a diversității, ca o atitudine de deschidere către semeni și culturi , considerate o lungă vreme ca fiind ostile, străine și inferioare. Citeam de curând că în lucrarea sa, Projekt Weltethos, H. Küng afirma , nici mai mult nici mai puțin, că "nu poate exista pace între națiuni fără pace între religii. Nu poate exista pace între religii fără un dialog între religii". Din păcate , la început de mileniu III , coexistența pașnică a religilor rămâne doar un deziderat. Să nu uităm că pe 28 octombrie 1999, cu prilejul unei întâlniri interreligioase , in Piața "San Pietro" din Roma, s-au regăsit tichii de cardinali, kippa evreiești, turbane musulmane și robe galbene budiste. În cea clipă , în acel moment mesajul a fost limpede : "dialogul dintre religii va fi problema esențială, a secolului al XXI-lea". ( indiferent că ne place sau nu, că vrem sau nu, acesta este adevărul )
Da. Sunt de acord. Este vorba aici si de pace. Ce sa facem, sa ne omoram intre noi?
Ca, sa fim sinceri, asta se intampla in multe locuri inca.

Uite, asta e raspunsul meu la intalnirea de la Assissi (din care am vazut fragmente fara sunet). O manifestare in acest sens. Nu un amestec de religii. Fiecare s-a rugat in felul lui, si gata, nu a participat nimeni la ritualurile celuiolalt. Personal nu mi se pare neaparat o idee buna o astfel de slujba, dar de aici sa o scoti ca un semnal de alarma pentru aplanarea si amalgamul religiilor e cale lunga.
Reply With Quote