Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 01.06.2009, 18:23:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kosmy022 Vezi mesajul
da, multi calugari dau sfaturi...

N-ai inteles. Prezinta senzualitatea ca pe un rau in sine in conditia in care femeia e insarcinata, nu in general.
Da, dar ideea e ca este RAU pentru copil, ca sexualitatea parintilor duce la o sexualitate REA sau gresit orientata la copil..

Citat:
da, asa e, ne luam numai dupa ce "simtim"...niste crestini adevarati...
Ne luam si dupa ce simtim, in acest domeniu, nu facem dragoste cu carile cu canoane sau cu scrieri teoretice in mana... sa ma iertati. Vorbim aici de cupluri casatorite, crestine, responsabile.

Citat:
a fost absolvent de teologie, dar inzestrarile lui personale l-au facut sa inteleaga multe din cursurile de medicina urmate in tinerete. N-am incredere absoluta doar in medicii care imi prezinta diploma...sunt altii mai "medici" ca ei...
Eu cred ca este tributarul unor prejudecati aici si mai degraba am incredere intr-un medic serios, cinstit daca imi spune ca nu face rau.
Era pe vremuri prejudecata ca in timpul sarcinii ar face rau actul sexual, dar conform medicilor este o prejudecata.

Citat:
de acord, dar asta nu inseamna ca ceea ce a zis el nu-reprezinta o cauza...
iar daca e un domeniu misterios, il lasam asa, in mister? Mie imi pare bine cand mai vad cate o lumina in misterul asta...
Sigur, dar depinde ce lumina.. Daca e doar o rteorie cam simplista mai mult incurca lucrurile.

Citat:
iarta-ma, din nou n-ai inteles. Parintele mai degraba se adreseaza barbatului, lui ii atrage atentia asupra neabtinerii sale (citatul era prea lung sa-l fi postat integral, trebuie citit tot capitolul pt intelegere ) , nu se pune problema de femeia care se refuza. Despre relatii intre soti el zice in alta parte: "Nici abuzul, nici refuzul". Se vede ca nu-i de acord cu un refuz asa, numai pt a refuza.
Pr Arsenie in general vorbeste de fapte si de urmarile lor.
Iarasi, eu cred ca avea o prejudecata, pt ca nu numai barbatul are dorinte sexuale.
Insa e bine sa se atraga si atentia barbatilor sa nu abuzeze, asta da.
ma deranjeaza doar tonul absolutist ('este oprirt cu asprime', spune unde am citit eu)
Si cum se potriveste vorba cu abuzul si refuzul la abstinenta de 3 ani?
Reply With Quote