Citat:
În prealabil postat de antoniap
In trecut, au fost situatii cand, pentru a deveni cineva ierarh i se verifica puterea rugaciunii. Unii chiar au fost pusi in situatia de a deschide usa bisericii numai prin puterea rugaciunii.
|
Era un test standard? Se mentioneaza in canoane?
Si cine nu reusea cu rugaciunea i se dadea o a doua sansa sa foloseasca un speraclu?
Citat:
Nimeni nu avea curajul sa barfeasca un asemenea ierarh.
|
Crezi tu? La cat de lipsiti de minte se dovedesc unii prin gura care vorbeste fara ei, ma indoiesc..
Citat:
Am devenit periculosi noi, antiecumenistii?
|
Si ecumenismul e de mai multe soiuri. Si anti-ecumenistii la fel. Tu de care esti?
Citat:
Ca si pe vremea lui Arie, puterea politica si multi ierarhi ii vor prefera pe cei care vor prezenta lucrurile intr-un mod mai lumesc, adica pe ecumenisti.
|
Doar nu te astepti sa ii prefere pe cei care apar pe la OTV si alte emisiuni de scandal, in loc sa-si vada de rugaciunie in manastire, nu?
Citat:
Si, daca aceasta situatie nu e corecta, atunci ar trebuie indreptata. Dar asta ar insemna multa mila si dragoste a lui Dumnezeu de care se pare ca nu mai suntem vrednici. Am gasit scris si ,,In vremurile acelea, inteleptii sa taca!" Cred ca acest citat se refera la faptul ca multi, desi vad scris, cauta sa ia numai ce le convine din tot ce li se spune.
|
Pai da, uite dovada concreta de unii care se cred intelepti si totusi nu tac desi stiu si invata si pe altii ca inteleptii ar trebui sa taca..
[qute] Fireste ca mandria nestapanita a ecumenistilor va putea invinge pentru o perioada, prin viclesug, sau cine stie prin ce mijloace inventate de antihrist, dar nu-i va putea convinge pe cei care stiu ce este crestinismul adevarat.[/quote]
..si care
se bat cu el in piept, nu?