Citat:
În prealabil postat de kosmy022
Mie mi se pare de bun simt tot ceea ce zice el. Sunt sigur ca efectele descrise sunt, poate , maximale, nu se intampla neaparat tot ce zice pr Arsenie sau nu se intampla la masura la care se refera el. Dar a lasat Dumnezeu o randuiala in natura creata de El si asta o putem vedea la animale, care nu dezbat pe forumuri ce sa faca si ce sa nu faca in timpul gestatiei...
O sa-mi sara unii in cap, oripilati de comparatie si de gluma, dar daca instinctele animalelor sunt lasate de Dumnezeu in ele, atunci nu vad nici o problema in a le lua de exemplu. Putem invata din natura, pentru noi a facut-o Dumnezeu.
Iar pentru cei care nu se feresc si vor sa aiba copii, aparitia sarcinii e atingerea scopului de fapt. Iar continuarea...cu ce scop?
Starile femeii din timpul sarcinii se imprima asupra copilului.
Contactul sexual e cu secretie de substante in sange, care nu fac bine noii fiinte. Asa cum nu-i fac bine alcoolul, nicotina etc
|
Nu ai raspuns la intrebarea Annei, kosmy...
Sexualitatea umana nu are mare legatura cu sexualitatea animala. Ultima este o imperechere in scopul perpetuarii spoeciei, care se face numai in anumite momente ale anumui, si dorinta sexuala nu exista la ele in rest. Sexualitatea animala nu este legata de afectiune, sentimente, dragoste.
La om, sexualitatea e legata de acestea (cel putin pentru un cuplu in care exista dragoste). Iar dorinta nu este legata de dorinta de a avea copii.
Daca e sa ne comparam cu animalele, sa facem atunci ca cele care isi devora partenerul dupa imperechere, sau il gonesc?
Oamenii care se iubesc nu fac dragoste 'in scopul' de a avea copii, ci pentru ca se iubesc.
Da, sunt deschisi la procreere (exceptiile exista, le-am dat in alta parte), dar asta nu inseamna ca asta le e scopul de fiecare data.
De altfel am mai spous, in ortodoxie nu se considera ca casatoria este in primul rand pentru nastere de prunci, asta e o conceptie catolica. Vedeti ce scrie sf. Ioan Gura de Aur... am citat textele lui pe alt topic. (si pe asta, de fapt).
Substantele secretate prin contactul sexual nu fac rau copilului, am citit asta in carti serioase. Eu zic ca acei medici nu aveau nici un interes sa spuna altceva decat ce stiau din rezultatele cercetarilor. In schimb; p. Boca poate sa fi avut o prejudecata, si nu era medic.
Doar adrenalina (care se revarsa in sange in timpul orgasmlului) poate sa faca rau daca esti in pericol sa pierzi sarcina si atunci se recomanda abstinenta macar partiala.