Citat:
În prealabil postat de Fani71
Am auzit despre aceste pareri ale parintelui Arsenie Boca, iar aceasta discutie poate si-ar avea locul la topicul despre calugarii care dau sfaturi.
|
da, multi calugari dau sfaturi...
Citat:
1) Prezinta 'senzualitatea' ca pe un lucru rau in sine; nu o spune, dar asta rezulta din ce zice.
|
N-ai inteles. Prezinta senzualitatea ca pe un rau in sine in conditia in care femeia e insarcinata, nu in general.
Citat:
2) Sigur, daca femeia nu mai simte inclinatia spre asa ceva (se intampla uneori, poate chiar des, am citit), atunci ar trebui ca sotul sa o respecte si sa faca asceza. Dar daca nu? Uneori se intampla chiar invers. sau in orice caz nu se schimba mare lucru.
|
da, asa e, ne luam numai dupa ce "simtim"...niste crestini adevarati...
Citat:
3) Oricat de sfant ar fi fost parintele Arsenie Boca, nu era nici medic, si nici nu a fost in aceasta situatie, cu atat mai putin ca femeie.
Pe ce studii se bazeaza el? Nu cred sa se fi facut asemenea studii.
|
a fost absolvent de teologie, dar inzestrarile lui personale l-au facut sa inteleaga multe din cursurile de medicina urmate in tinerete. N-am incredere absoluta doar in medicii care imi prezinta diploma...sunt altii mai "medici" ca ei...
Citat:
Tendintele sexuale timpurii pot aparea la copii din foarte multe cauze. Uneori si din cauza unei pudori exagerate in mediul in care traiesc, a unei ascunderi a realitatilor sexuale de catre parinti si societate. Sau a unor probleme pishologice. Sau a unei cerebralitati exagerate care neaga trupul (iar el 'se razbuna'). Este un domeniu misterios.. .
|
de acord, dar asta nu inseamna ca ceea ce a zis el nu-reprezinta o cauza...
iar daca e un domeniu misterios, il lasam asa, in mister? Mie imi pare bine cand mai vad cate o lumina in misterul asta...
Citat:
4) Sa ne amintim de ce sfatuieste sf Ioan Gura de Aur... Asta pune chiar in discutie comportamentul unei femei care s-ar refuza barbatului ei asa, vreo aproape 3 ani. (cum propune p. Arsenie)
|
iarta-ma, din nou n-ai inteles. Parintele mai degraba se adreseaza barbatului, lui ii atrage atentia asupra neabtinerii sale (citatul era prea lung sa-l fi postat integral, trebuie citit tot capitolul pt intelegere ) , nu se pune problema de femeia care se refuza. Despre relatii intre soti el zice in alta parte: "Nici abuzul, nici refuzul". Se vede ca nu-i de acord cu un refuz asa, numai pt a refuza.
Pr Arsenie in general vorbeste de fapte si de urmarile lor.