View Single Post
Vechi 31.05.2009, 21:10:30
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Aici nu cred ca ai inteles prea bine ce am vrut sa spun: preotul este preot, slujitor al Domnului, caruia Harul Preotiei ii este transmis prin punerea mainilor de catre episcopi, oricat ar fi el de pacatos, si prin aceasta are puterea sa lege pacatele nemarturisite in Sfanta Taina a Spovedaniei si de a le dezlega pe cele marturisite.
Cand acel preot devine adept al miscarii ecumeniste, adica afirma despre catolici, protestanti, anglicani ca si la ei exista Sfinte Taine valabile, la fel ca si la Ortodocsi, el isi pierde de jure, in baza Sfintelor Canoane harul Preotiei, chiar daca de facto el continua sa slujeasca in Sfantul Altar, sa spovedeasca, impartaseasca, boteze, mirunge credinciosi - aceste actiuni ale sale raman fara nici o valoare din punctul de vedere al Sfintelor Canoane - pe scurt devine un popa eretic, un slujitor la un idol pe care el il cheama tot cu numele Dumnezeului Celui Atotputernic - ceea ce este o adevarata blasfemie, asta chiar daca Biserica locala din care face parte ii permite sa desfasoare activitatile specifice unui preot avand Taina Preotiei valida dpdv canonic. Atunci si acea Biserica locala a devenit una eretica, datorita faptului ca accepta incalcarea Sfintelor Canoane prin permisiunea acordata popei eretic inainte mentionat de a sluji ca si cum ar fi preot adevarat.
Intelegi cam ce vreau sa spun?
Inteleg, si nu sunt e acord, dar nu vreau sa te contrazic punct cu punct, ca am mai facut-o.

Iar eu nu vorbeam de savarsirea tainelor aici, vorbeam de calitatea de a da sfaturi la altii si de a predica. Capacitatea de a da sfaturi ar trebui dupa tine sa vina abia dupa despatimirea totala. Asa ar trebui sa fie si la preoti, dupa tine.
Reply With Quote