View Single Post
Vechi 29.05.2009, 12:57:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
Nu doresc sa intru in polemica cu tine,doar m-am folosit de ceea ce ai scris,pentru a arata celor care nu stiu si pot "apeca"urechea la imbietoarele propuneri ecumeniste de pace si fraternitate cu alte culte.Ortodocsii adevarati sunt primii si eu ma numar printre ei,care doresc unirea tuturor crestinilor dar nu din perspectiva propusa de Vatican.Ortodoxia a ramas aceeasi de 2000 de ani,ceilalti au plecat din sanul bisericii si sunt anatemizati.Imi doresc ca bunul Dumnezeu sa-i lumineze si sa se intoarca de unde au plecat si sa se pocaiasca pentru dezertare!!!Asa vad eu ecumenismul,nu noi ortodocsii spre ceilalti,noi nu avem ce sa completam sau sa improvizam de la altii.Uita-te cum aproape nu mai exista post in biserica catolica,cum ajung femeii sa fie preotii!?!?!Bataie de joc si blasfemie!Spui ca nu trebuie judecati sau aratati cu degetul,asta n-i se spune si de la Comunitatea Europeana,sa acceptam si homosexuali,sau deviatiile sexuale,pai ce ei nu sunt oameni?De ce sa nu acceptam si raul?Cum e in America,au si biserici catolice si altele,dar au si biserica satanista,ocrotita de statul american...!!!Asa te-a invatat la facultate invataturile Sf.Parinti ortodocsi?Sa acceptam si raul ,satana?Nu te supara pe mine,eu personal nu cred ca esti ortodoxa dar absolventa de teologie.Ai o tactica foarte bine pusa la punct,daca ai fi spus ca esti de alta religie,probabil te-ar fi sfasiat "antiecumenistii"asa cum le spui tu,asa vii si spui ca esti ortodoxa dar ca sa intaresti si mai tare esti si licentiata in teologie!?!Ca sa fie cat mai credibil si autentic mesajul tau.Ingenioasa chestie,distrugi din interior...Sa stii ca adevaratii ortodocsi care merg la biserica si cunosc scrierile Sf.Parinti si bisericii,nu vor da curs la ceea ce spui tu.Incerci sa pari o pacifista o unificatoare,eu te-am urmarit de ceva vreme cam ce ai scris pe acest site,daca ar exista un "stapan"ortodox al acestui site te-ar fi alungat din "turma"si nu e numai vorba despre tine mai sunt si altii aici.Personal pentru acest site nota 10 cu exceptia" Forumului" ,unde nu numai ca nu poti sa te ghidezi dupa ce se spune aici dar mai rau,ca incepator poti sa te ratacesti,dand "accidental"peste o "oita" cu blana neagra si cu incisivii mari si arcuiti!Zici ca esti casatorita cu un catolic,casa de piatra iti doresc sa fiti fericiti,dar el e tot catolic,sau te-ai casatorit cu dispensa?Adica tu ortodoxa si el catolic?Ma rog e treaba voastra,toate cele bune.
P.S. Nu incerca sa-mi raspunzi mie personal,incearca ,ca si pana acum s-o "dregi"in fata evidentei!
Ooops! Big brother is watching me! Am fost desconspirata, de fapt eram un agent mason al UE, ca de, la Bruxelles stau :-)

Eu cred, caesar, ca nici nu prea citesti cu atentie ce sciu, desi spui ca ma urmaresti cu atentie. Nu am spus ca sunt casatorita cu un catolic, am spus ca sunt casatorita cu un convertit din catolicism, deci cu un ortodox care a trecut la ortodoxie.

As vrea sa mai adaug ca suntem pe un forum, nu intr-un seminar de teologie sau intr-un manual de dogmatica. Avem fiecare dreptul sa ne spunem pareile, chiar daca nu ar fi conforme cu ortodoxia, drept urmare sunt aici si atei, si neoprotestanti, si agnostici.
Sunt si ortodocsi de mai multe nuante, unii mai ca caesar si ca altii, altii mai ca mine si ca altii, altii ezitanti, care nu stiu inca cum sa fie.
Suntem aici sa discutam, sa expunem puncte de vedere, nu sa dam lectii care sa fie luate drept litera de Evanghelie de fiecare care intra pe forum sa ne citeasca. Deci, asa cum caesar si orthodoxia i thanatos, de exemplu, pot defini cum cred ei ca este ortodoxia, si eu pot sa o definesc in felul in care am invatat-o eu si cred ca este.

Cat despre identitate, identitatea mea nu este mai putin verificabila decat a altora, nici decat a ta, caesar. Am spus despre mine destule lucruri ca sa fiu identificata de cine ar vrea, pt ca nu sunt atat de multe profesoare de religie de origine romana la Bruxelles, si dintre acestea nu mai e nici una care sa fi stat in Germania inainte si sa fie casatorita cu un belgian tot profesor de religie si el.
De altfel, cativa dintre cei care mi-au scris mesaj privat stiu si numele meu si adresa de mail, si ma pot cauta pe internet cu google sa vada ce am mai facut in viata si cu ce ma ocup. Ma provoci, dar nu am sa dau totusi numele meu intreg pe forum, nimeni nu o face, deci de ce as face-o eu, ar parea un act exhibitionist. Daca imi scrii mesaj privat si ma intrebi civilizat insa, ti-l dau si poti sa verifici tot ce vrei.

O zi buna si Doamne ajuta!
Reply With Quote