Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ar trebui mai bine sa ma fac ca nu le vad?
Asta si fac.
Antonia mi se pare avansata duhovniceste ,la fel Ortodoxia sunt persoane care cunosc ce inseamna dreapta credinta,acum am vazut ca ai scris ceva si pentru Costel.
In definitiv, de ce scrie fiecare? Nu pentru ca fiecare crede ca are dreptate? Daca cineva ar fi convins ca ceea ce scrie este prost, n-ar mai scrie. Sau ar intreba, nu afirma anumite lucruri.
Si in definitiv in asta consta o dezbatere, un dialog. Cineva isi spune parerea, pe urma vine altcineva care isi spune parerea lui, care nu e obligatoriu sa fie identica. Sau este?
Nu poti indrepta pe cineva cu forta. Spui ceea ce crezi, argumentezi, daca este o fiinta rationala si gaseste rezonabil ceea ce spui, se indreapta.
Dar vad ca se merge mai mult pe idei preconcepute si incercari de a inregimenta fortat pe cei care nu sunt de acord intr-un curent de idei care nici macar nu este recunoscut de Biserica, doar pentru ca unii, cativa cred ca asa e cel mai bine.
Dar sa-mi fier iertat, cu ce autoritate?
Nu, eu cred ca cele doua trebuie sa mearga mana in mana.
Serios? Atunci explica-mi si mie te rog cine e "Fiara" cu "zece coarne si sapte capete" si "fiara cu doua coarne", "chipul fiarei"?
Si explica-mi si mie cum de pot sa cumpar si sa vad cu toate ca n-am primit nici un "cip" si de fapt nimeni nu e obligat sa poate nici un cip ca sa poata cumpara si vinde si totusi calugarii de la Petru Voda declara profetia de la Apocalipsa 13:16 implinita ca de fapt suntem in perioada "pecetluirii".
Da, multumesc, sper sa raspunzi si la intrebari.
Daca ai sa ai vreodata curiozitate si bunavointa sa citesti Noul Testament, ai sa vezi ca astfel de probleme au existat inca de la bun inceput, si pe parcurs Biserica n-a fost niciodata "scutita" de tensiuni de genul asta.
Insa pana nu de mult, ereziile apocaliptice erau exclusiv apanajul protestant..
|
Ma linisteste mai mult sa nu mai continui disutia ,nu fara a te atentiona ca sunt traitori care in afara de psaltire si de Sfanta Scriptura nu au alte lecturi.
Lecturile duhovnicesti sunt bune cand ajuta la mantuire ,nu prilej de mandrie si contraziceri.
Cat despre Apocalipsa ,da , pecetluirea se implineste acum ,au dreptate parintii de la manastire.
Chiar daca la noi in tara sunt putini aceia care s-au pecetluit.