View Single Post
Vechi 28.05.2009, 16:25:11
Maleahi Maleahi is offline
Banned

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Caesar, eu cred ca prea ma vezi ca manifestarea fiarei apocaliptice pe aici. Pe mine si pe altii ca mine. Oare nu exagerezi putin, putintel? ;-)

Toata lumea stie ca eu am studiat teologia ortodoxa si unde, pt ca este trecut asta in informatiile vizibile de toata lumea, asa ca nu e nevoie sa ma demasti public...

Eu nu am vorbit nicaieri, mi se toceste tastatura sa o tot spun, de 'toate religiile', sau ca 'vreau sa le pun pe acelasi plan', aici e vorba de confesiunile crestine si nu de alte religii, si nu le-am pus de loc nici pe ele pe acelasi plan. Ajunge sa citesti cu atentie ce am scris, chiar in mesajul pe care il citezi.

Stiu foarte bine ca unii catolici trec la ortodoxie, sunt chiar casatorita cu unul dintre acestia.
Asta nu inseamna insa ca in catolicism nu este nimic bun si ca 'nu are nimic comun cu Dumnezeu'. Ajunge sa cunosti cativa catolici credinciosi si sinceri ca sa vezi ca nu este adevarat, eu cunosc multi care ma depasesc pe mine in traire crestina. Multi din portodocsii convertiti pe care ii cunosc recunosc asta si nu demonizeaza credinta din care au iesit, desi ii recunosc defectele.

Cat despre p. Staniloae, am dat in alta pare un link la o carte de-a lui publicata, tot in 93, inainte sa moara, in care vorbeste bine de miscarea ecumenica. Sa-l caut sa-l pun din nou.
Interviul respectiv care circula atata este dubios. Nu vorbeste in stilul parintelui Staniloae, care era mult mai subtil.
Vaticanul a fost puterea inițiatoare în elaborarea tratatelor romane. Deja în anul 1970 s-au deschis relațiile diplomatice cu comisia Pieței Comune din Bruxelles. Se va ajunge la o Europă unită. Mihail Gorbaciov, unVaticanul, prin organizațiile lui, joacă cel mai important rol în unirea Europei pe plan politic și religios. Fără el nu poate fi gîndită profeția pentru timpul sfîrșitului. Strategia lui s-a schimbat total după cel de-al doilea război mondial, acum este fără violență, dar scopul a rămas același. Cel de-al doilea război mondial este, după unii cunoscători ai fenomenului, o încercare de a crea, prin forță militară, o Europă catolică. om respectat în toată lumea, a subliniat, încă o dată, noțiunea „ construirea Casei Europene” , așa cum a fost elaborată ea în tratatele romane în 1957. Politicienii renumiți și clericii au preluat deja aceste cuvinte, introducîndu-l în vocabularul lor. Toate vocile autoritare se exprimă cu hotărîre, în ultimul timp, pentru unitatea Europei întregi.
Reply With Quote