View Single Post
Vechi 28.05.2009, 00:55:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Cei care agreeaza ecumenismul sincretist, ar trebui incet, incet, indrumati pe un alt site, caci pe acesta nu se face reclama ecumenica si cu atat mai putin nu se accepta ca un ecumensit sa ia in derâdere pe un antiecumeníst.

Alin B si Fani, am inteles, sunteti pro ecumenism; daca asta va e voia, foarte bine, dar nu incercati nici sa ii convingeti, nici sa ii ridiculizati pe antiecumenisti, caci abia atunci faceti reclama ecumenismului si este impotriva regulamentului.
Anca, de ce nu vrei sa ma crezi ca ecumenismul nu este sincretist? Asta e o legenda... In primul rand sicretismul inseamna amestecarea religiilor, iar ecumenismul se refera la dialogul dintre confesiuni pentru o eventuala unire, intr-un, viitor utopic, pe care insa nimeni dintre cei interesati nu vrea de fapt sa o faca pierzandu-si identitatea, ortodocsii cel mai putin, asa ca nici vorba de sincretism de nici o culoare.

Dar ridiculizarea ecumenistitor de catre antiecumenisti este sau nu conform regumamentului? ;-)
Chiar i-am ridiculizat eu pe antiecumenisti? I-am mai tachinat eu sau chiar i-am ironizat, dar pe langa cum mi-au vorbit unii dintre ei mie, este nimic (nu spun de tine aici). Daca am exagerat si am ranit pe vreunul, te rog si ii rog sa ma ierte.
Iar Alin asa este el, mai caustic. Asa scrie in general. Trebuie sa recunosti ca scrie bine chiar daca nu esti de acord cu el.
Mi-a placut 'anti-antiecumenist', Alin. Ma regasesc aici.
Eu am mai zis ca nu sunt ecumenista, pt ca ismele sunt ideologii, eu nu sunt nici ortodoxista ci ortodoxa. Dar sunt pentru un dialog ecumenic destept si sincer.

Hai, sa nu ne suparam; este sarbatoare! Hristos S-a inaltat! Eu nu as vrea sa mai intru iar in polemicile astea!
Reply With Quote