Citat:
În prealabil postat de Litanu
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dvs. ati citit Evangheliile? Imi pun intrebarea la modul cel mai serios. Despre modul cum trebuie pazit sabatul zilei a saptea (sambata) se vorbeste de la un capat la celalalt al Evangheliilor. Expresia "sabat" (sau sambata) apare de cca 45 de ori, in cele patru Evanghelii.
|
Si eu ma intreb foarte serios daca ati citit Evangheliile sau doar statistica facuta pe marginea cuvintelor din ele.
Faptul ca apare de 45 de ori sau ca Hristos a pazit oarecum Sabath -ul pana la jertfa de pe cruce nu inseamna ca este mai mult decat o porunca pentru evrei.
Citat:
Ceea ce vreti sa insinuati dvs. este incalificabil. Vreti sa spuneti ca o persoana a Dumnezeirii a ciuntit din cele 10 Porunci scrise de insusi Dumnezeu pe piatra (ca sa ramana pe vecie). Vreti sa spuneti ca acum nu mai avem 10 Porunci ci doar 9 (sau poate mai putine). Ca doar sunteti mai presus de Dumnezeu!
|
Se pare ca cele 10 porunci sunt pentru dvs. ceea ce a devenit sarpele de arama mai tarziu pentru evrei.
Dumnezeu n-a "ciuntit" nimic, doar a pus lucrurile in ordine.
Chestia cum "ca sa ramana pe vecie" este interpretarea dvs., fantezii pe marginea Scripturii daca doriti, in definitiv, ca sa va aduc cu picioarele pe pamant, tablele Legii nici macar nu s-au pastrat.
Crestinul are doar doua porunci (sper ca le stiti) si care daca doriti se pot diversifica in zeci de norme morale, nu doar 9.
[quoe] Daca vreti sa argumentati nepazirea zilei a saptea (singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu), faceti-o cu alte argumente, mai oneste (biserica catolica, spre exemplu, recunoaste ca ea a schimbat ziua de odihna). Nu puneti in spinarea Domnului Iisus Hristos ceea ce El nu a facut.
|
Ma rog, este pozitia teologica a dumnealor (poate), personal cred ca nu se bazeaza pe o interpretare corecta a Scripturii, legea ceremoniala care include Sabath -ul saptamanal a fost desfiintata pe Cruce.
Nu stiu ce intelegeti prin "argumente oneste", probabil doar cele oferite de dvs pentru ca na, pentru cioara tot puii ei sunt mai frumosi, nu?
Citat:
Nu ma indignat faptul ca nu respectati una din cele 10 Porunci, ci argumentul. Nu este deloc cinstiti sa-L bagi pe Hristos "la inaintare", pentru ceva ce nu a facut.
|
Eu cred ca nu este "cinstit" sa se pretinda crestinilor pazirea Sabathului evreiesc..dar ma rog, fiecare intelege Scriptura in felul sau, si macar daca ar fi doar doua pozitii, asta nu arata decat cat de
mincinos este slogaul "Sola Scriptura".
Citat:
P.S. Se pare ca s-a deviat de la subiectul topicului. Discutii despre sabat se gasesc la "secte si culte".
|
Pai trebuia sa postati acolo, dar vad ca nu v-ati putut abtine.
Oricum topicul asta tot acolo isi afla locul,de fapt nici nu inteleg pentru ce a fost deschis, ca sa fim "informati" ca materialele de propaganda adventiste nu sunt eretice?
[quote=Litanu;141072]
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Confundati legile ceremoniale (scrise pe zapis si pironite pe cruce- Coloseni 2:14) cu Legea Morala a lui Dumnezeu-cele 10 Porunci (scrisa pe piatra de insusi Dumnezeu, pusa in chivot, care se afla inTemplul lui Dumnezeu din cer - Apocalipsa 11:19).
|
Eu cred ca aceasta confuzie va apartine, clasificarea celor 10 porunci ca suma de legi exclusiv morale apartine interpretarii dvs. si nu Scripturii.
Citat:
S-ar putea sa aveti surpriza ca, la judecata, sa fiti pus fata in fata cu Legea lui Dumnezeu, pe care o cunoasteti dar o desfiintati pentru a va justifica teologia. Mai bine nu ati fi cunoscut aceasta Lege.
|
Idem.