Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Ma intreb ce si cat studiaza calugarii, cata scoala au? De unde stiu atatea lucruri? Au manastirile asa biblioteci bune? Cine ii invata pe ei?
De unde stiu cum sa invete lumea, cum sa fie duhovnici?
Si mai ales ce ma uimeste: multi cauta duhovnici si invatatura la manastire. dar ce stiu acestia din lumea laica? Ce stiu ei despre familie, iubire, copii, serviciu, probleme lumesti, cand ei nu vad si nu traiesc niciodata asa ceva?
Cum acest drept sa dea sfaturi si predici in astfel de domenii necunoscute de ei?
Si totusi judeca si inca f.aspru totul.
Eu una n-as putea.
|
Iata ce intrebi aici Sophia.
Si iata ce spui aici tot tu..
Tu vorbesti despre altceva in cazul tau si al parintelui care te-a ajutat la operatie. Eu nu contest harul, sau clarviziunea, sau rugaciunea. Sunt astfel de oameni si printre calugari si printre mireni chiar.
Dumnezeu a dat unora astfel de daruri, i-a ales cum a vrut El.Unii chiar n-au scoala, dar suflet cat cuprinde.
Deci, acum ajuta-ma sa pricep si eu.
Intrebarea ta (concreta) care e de fapt? De unde stiu preotii fara darul stravederii, cu ce se manaca duhovnicia? Ca pe cei care au darul acesta spui tot tu, ca ii intelegi si ca nu contesti intelepciunea si priceperea lor la prob familiale... chiar monahi fiind. Deci, te rog spune-mi concret ce anume nu intelegi? Raspunsuri sunt multe..dar am senzatia ca de fapt framantarea ta e alta.. Am tot urmarit topicele deschise de tine si sincer nu te prea inteleg..ce cauti de fapt tu Sophia? Cum traiesc preotii in diaspora? Cum sunt randuielile la strana? De unde au puterea si intelepciunea duhovnici sa lege si sa dezlege? Daca au bisericile din diaspora biblioteci? Preotii si divortul lor? Liturghia pentru sarbatori?

Iata spre exemplu aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6212
Sunt cam multe intrebari... Nu e rau sa te intrebi, atat ca eu nu prea inteleg unele...Asa sunt eu mai grea de cap.. Mai ieri spuneai ca ai fost luata in ras de cei din biserica ta pentru ca ai vrut sa ei atitudine. (ma refer la revista). Iata aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6184
Ori cum ai vrut sa ei atitudine daca tu nu cunosti mai nimic ( nu o spun eu ci tu insuti prin topicele deschise demonstrezi asta) din "ale bisericii"? te rog reciteste-ti toate topicele si vezi ca sunt multe lucruri neclare..
Daca gresesc sau te nedreptatesc cu ceva prin acest mesaj, nu o lua ca pe o ofensa ci te rog simplu, ajuta-ma sa inteleg....