View Single Post
Vechi 25.05.2009, 16:23:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Sotul meu are o vorba ; "oamenii vorbesc multe, vrute si nevrute, fac, dreg...singuri, cum doresc, iar avantajul lor este ca Dumnezeu tace in tot acest timp " . Oamenii fac ce vor, ei taie, ei spanzura, ei leaga, ei dezleaga, care si cum le trece prin cap, iar in alta ordine, nu suntem decat niste manipulati, sau manipulatori . ATAT !
Da, Dumnezeu tace, dar face. El lucreaza acolo unde i se lasa loc, acolo unde oamenii sunt prea plini de sine, lucrurile nu se vad decat asa cum spui tu acolo.

Ceea ce spui tu pare a fi parerea unui om care s-a zbatut si se zbate intr-un soi de formalism care se presupune ca ar fi trebuit sa-l conduca automat spre cele duhovnicesti, fara ca el insusi sa se simta obligat sa judece sau sa traiasca duhovniceste.
Nu est de mirare ca asteptarile ti-au fost inselate dar din pacate, in continuare nu reusesti sa vezi unde este problema si continui sa o pui in carca altora.

Citat:
Si, credeti-ma, sotul meu a citit si simtit o intreaga biblioteca mistica pana la 28 de ani...stie cu ce se mananca religia, nu s-ar compromite nicicand pe acest forum .(multa vorbarie, putin duh)
Chiar sunt curios ce fel de "biblioteca mistica" a citit si ce a inteles practic pana acum din ea, pentru ca nu toata cunoasterea se transforma automat in intelepciune sau traire duhovniceasca cum cred protestantii, la mijloc mai este si atitudinea omului si ceea ce face cu ce cunoaste.

Si cuvantul "compromis" in acest context mi se pare chiar foarte prost ales si plin de sine (desi impropriu spus avand in vedere ca tu vorbesti despre altcineva) dar poate ai pris ideea.

A te crede superior (dintr-un motiv sau altul) nu te face neaparat superior, si desprea asta Scriptura ne spune destul de clar: "cine se inalta pe sine, va fi smerit"..

Si chiar vad destula smerenie in ce povestesti, in sensul ca, iertata sa-mi fie expresia dar pana acum cred ca ai luat-o destul de serios peste nas..
Doar ca din pacate nu reusesti sa ridici problemele cum trebuie, refuzi sa le vezi in interior si mereu si mereu altii sunt de vina pentru problemele tale..
Reply With Quote