Citat:
În prealabil postat de sophia
Mai apare acum o intrebare care s-ar putea sa ne mai lumineze, sau sa ne incurce mai rau.
Iisus Hristos nu a stiut de femeie, nu a fost insurat. Apostolii au lasat familiile si toti au umblat singuri. De femeile lor si cele care totusi le-au urmat si i-au ingrijit nu se prea spune. Se pare ca unele au umblat cu ei, daca am inteles bine.
Inseamna ca pe undeva rugaciunea si credinta, in legea noua, nu se putea imbina la ei cu familia. Aici este cheia.
Si totusi El nu da dea decat sfaturi si lectii de viata, de credinta, nu asupra femeii, nu asupra familiei. Judeca altfel, iertand, intelegand.
|
Eu a inteles ca femeile veneau dupa ei, in general.
Unii din apostoli nu erau casatoriti.
Multumesc Alin pentru citate!
Eu cred ca este foarte legitim ce intreaba sophia asa, fara sa dea citate exacte, din 'ce se spune', pentru ca ce se spune corespunde totusi unei stari de spirit, unui duh prezent in Biserica intr-un mod concret, pe care il simt toti.
Eu cred ca exista o problema in Biserica in legaura cu sexualitatea, din cauza ca primii crestini au trebuit sa se opuna unor culturi ale fertilitati, unei sexualitati orgiastice pagane, care era periculoasa, si din cauza asta au pus mai mult accentul pe pericolul continut in placere. Stiu ca Traditie nu va fi de acord (sunt partial de acord cu ce scrie el, dar nu in totalitate) si nici eu nu m-am lamurit inca prea bine cum sa intelegem unele lucruri.
Eu sunt convinsa ca daca crestinismul este viu, pot aparea oricand noi forme de spiritualitate, diferite de cea impregnata de calugarie. Si calugaria a aparut la un moment dat, nu exista dintotdeauna.
Exista de altfel si sfinti parinti casatoriti, cum ar fi sf. Grigore de Nyssa sau Cabasilas.
As scrie mai multe dar nu am timp... Si asa iar ma las acaparata de forum in loc sa scriu despre ce trebuie. :-(