View Single Post
Vechi 25.05.2009, 12:23:36
eduardd
Guest

Implicit

Ai dreptate Alin! Niciodata nu am sustinut contrariul. Mai mult decat atat, sa nu se inteleaga ca idolarizam oameni (parinti imbunatatiti). Sentimentele mele (cel putin) fata de unii ca acestia sunt de mare evlavie si respect pentru nevointele si viata pe care au dus-o. Nu am spus niciodata ca acestia nu pot gresi, insa CRED, ca eu (cel putin) NICIODATA nu voi avea sti ceva "in plus" fata de unul ca acesta. De aceea am scris in postul anterior ca ceea ce nu putem noi intelege, sa nu lepadam ca pe ceva gresit! Nu am spus sa nu cautam sa intelegem (Doamne iarta-ma), e chiar foarte buna acesta cautare..pentru ca doar cel ce cauta gaseste... Dar dupa mintea mea putina, consider ca si duhul cu care cauti ceva..conteaza!
Cat despre necuratia femeii, eu mi-am spus parerea la topicul respectiv. Nu voi mai relua. Avem acolo si marturia unui preot otodox roman, deci mai mult decat atat..eu nu mai am ce spune.
Ory, daca ne cautam modelele de viata printre "babele ce dracuie de mama folsului ca s-a spalat pe cap copilul duminica" nu facem decat sa ne confundam propria identitate cu ele. Eu am pretentii ca tu, un om citit , cu o asemenea experineta de viata.. esti capabila sa intelegi ca NU acesta este modelul de viata care trebuie urmat. Si ei fac parte din BOR, e drept, dar nu ne sta noua in fire sa judecam ci a Lui Hristos este aceasta. Daca ne risipim printre babe si "crestine habotnice ce te targ de mana in biserica " riscam sa ne pierdem pacea si bucuria. Hai sa privim mai adesea in noi, decat la cel de langa noi. Babe habotnice, ateii, ecumenisti, erezii au fost de cand lumea..si vor fi si de acum incolo. Important este ce facem NOI in raport cu ei. Stiti care a fost sfatul de capatai primit de sotul meu in Sfantul Munte? Eduard, vezi-ti de mantuirea ta! Nu te ingriji de ale lumii si mai ales NU judeca!! Aceste cuvinte au fost spune de parintele Petroniu, de Pr. Stefan, Pr. Dimitrios si de alti parinti. Ori daca unii ca acestia spun astfel, banuiesc ca or sti ei ceva "in plus" fata de noi, nu?
Reply With Quote