Citat:
Īn prealabil postat de ory
Am uitat sa amintesc si de abuzuri, seductii, hartuieli, manipulari fizice si psihice....cand esti tanar lupti cu toate acestea in societate, chiar si in biserica, cand esti batran, nu prea.
Si atunci, de ce sunteti subiectivi ?
|
Nu e cazul sa ne legam de varsta, caci nu varsta singura iti aduce mantuirea. Mai trebuie sa lupti cu pacatele; iar la varsta mea se dau lupte, nu gluma. Vei vedea...
Suntem subiectivi, pentru ca ne bazam doar pe gandirea proprie, fara o baza teoretica. Ar trebui sa ne fie teama ca-i smintim si pe altii cu afirmatiile si judecatile noastre. Nu noi am facut lumea; ea ne-a fost data cu un set de legi, pe care trebuie sa le respectam.
La judecata nu vom fi judecati ca nu am trait in lux, sau la zi cu toate inventiile tehnicii, ci vom fi judecati in ce masura L-am nesocotit pe Dumnezeu, incalcand Legile Sale.
Trebuie sa intelegem ca in rai nu va intra nici un pacatos. Daca spunem ca ne iubim pe noi insine, sa ne indepartam de pacate si sa ne smerim. Noi, cei din vremurile cele de pe urma nu mai avem acelasi har ca primii crestini, care dupa botez erau in stare sa isi dea viata pentru Hristos. Noi nu mai vrem sa sacrificam nimic pentru Hristos. Atunci sa fim macar smeriti.