View Single Post
Vechi 24.05.2009, 00:06:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Trebue constientizate fiecare in parte. Dupa ce ne pare rau pentru fiecare in parte, eu cred ca dupa aceea trebue sa le marturisim. Ca e simplu sa mergem sa spovedanie si sa zicem 'Am calcat cele 10 porunci ' .Sau te intreaba parintele: 'Ce pacate ai facut?' 'Toate pacatele' 'Bine. Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, cu harul si cu indurarile...'
Daca nu ne facem examenul de constiinta degeaba mergem si insiruim o lista de pacate. Ca in cazul asta e mai simplu sa le scrii pe o foaie si te duci si iti pune parintele stampila si semneazi, apoi gata ai pacatele dezlegate.

Am facut aceste exagerari ca sa intelegem importanta pocaintei la marturisirea in fata duhovnicului.
Exact ! Mărturisirea formală , fără o analiză prealabilă și fără regretul celor săvârșite, nu prea îi văd rostul. Doar pentru a contabiliza , așa de dragul unei statistici, Sf. Spovedanie e scoasă din Taina ei. Orice Sfântă Taină, cere din partea noastră o pregătire, o evaluare, o curățire, o detașare de cele lumești. Doar bifând un păcat sau altul mărturisit, nu duce la o îndreptare reală a noastră , ci la o perpetuă repetare a celor greșite.