Stelica, totusi as dori sa stiu in ce raporturi esti cu parohia de care apartii?
Stiu ca poate vei spune: pai tara arde si baba se piaptana, insa sa stii ca uneori mai vine un ajutor si de acolo.
Asta ca sa rezolvi poate ceva mai rapid.
Apoi tu totusi ai familie si copii, ei pot merge acolo pentru tine, preotul are si el indatoriri de a veni acasa de exemplu, daca voi sinteti persoane care au frecventat biserica.
Deocamdata, ca un prim pas, pentru ajutor eu vad asa:
1. sa mearga cineva din familie sa ceara Taina |Sf Maslu
2. sa incepeti sa faceti Acatstul postat aici de Nutzy - toata familia
3. ai nevoie de ulei sfintit si de faina si de apa sfintita, cineva din familie trebuie sa gateasca pentru tine cu acestea
4. contactata parohia de care apartineti, iar preotul sa faca apel la oamenii locali
5. apoi trebuie sa vedem de pe aici cine se ofera sa ajute, deoarece sint asa cum mentiona Jenica, multi membrii pe forum, si poate fiecare dupa puterea sa, sa dea ceva, ca oricum va fii spre manturiea sufletului celui care a facut pomana.
6. trebuiesc contactate si autoritatile sociale din zona de unde esti, ei trebuie sa-ti vina in ajutor cumva, e de datoria lor, ca doar ai cotizat si tu la taxe.
7. in caz de negare din partea serviciilor sociale, ar trebui contactat si Amnesty International.
Stiu ca nu e mult ce am spus eu aici, insa ar fii , dupa parerea mea, cam primii pasi, unde s-ar misca ceva pentru inceput.
|