View Single Post
Vechi 22.05.2009, 22:20:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
La ce crestinism te referi? Cel ortodox nu include conceptul de morala decāt atunci cānd se refera la glasul constiintei morale pe care īl aude fiecare, spunāndu-i ce e bine si ce e rau. Dar crestinismul ortodox nu are un set de legi morale fiindca el este practic, poruncile divine nu au un scop social ci au scopul dublu de māntuire prin unirea cu Dumnezeu si de pazire de urmarile nefaste ale unor actiuni.

Islamul nu are nici el legi morale ci doar cerinta urmarii unor ritualuri absurde, patologice (cum sunt de pilda rugaciunile spuse īnainte si dupa mersul la wc).

Ateismul sustine ca el are o morala dezinteresata, lipsita de dorinta sau teama unei rasplati sau fagaduinte viitoare, dar aceasta e doar o īngāmfare infantila si un cult al moralei,deci o forma de religie aberanta.
Ateismul nu are o morala dezinteresata. Morala ateista este bazata pe interesul citor mai multi, este bazata pe altruismul reciproc.
Eu pe tine te-am inteles ca ortodoxismul nu are un set de legi morale, dar nu cred ca parerea ta este impartasita de multi dintre ortodocsi.
Poate nu am inteles eu bine, dar ortodoxismul nu isi spune parerea despre avort, homosexualism, despre cum sa ne comportam in societate etc?
Reply With Quote