View Single Post
Vechi 22.05.2009, 12:30:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu, pentru ca ateii nu au nici un ajutor, doar ratiunea lor, pe cind crestinii il au ajutor, ca au fost relevati sau cum mai spuneti voi, de insusi Dzeu, deci au un atu din start.
Ateii sint handicapati, din punctul asta de vedere. Dupa mine, crestinii ar trebui sa aibe o religie de neatacat, fiind ei indrumati de Dzeu.
Crestinii (toate religiile, de altfel) isi aroga drepturi cum ar fi sa dea legi morale, despre care pretind ca sint adevaratele legi morale. Morala divina, morala absoluta este inventia lor.
Nu stiu, cred ca iti faci o idee falasa despre cretsinism. Nu am inteles din nimic din ce am invatat ca noi ar trebuis a avem o doctrina de neatacat. daca ar fi asa, ar fi un fel de ideologie inchisa in ea insasi, aici pe pamant. Un fel de chestie paranoica.
Bineinteles ca religia poate fi atacata cghiar daca este adevarata, pentru ca traim inca aici pe pamant, unde imoparatia lui Dunezeu este prezenta ca samanta, nu ca implinire. Pana atunci, exista posibilitatea de a nu crede, sau de de a nu face. Asta tine, iarasi, de libertate.

Nu mai am timp acum...
Reply With Quote