poi Domnule, pana la inaltzare cum atzi vrea voi sa se posteasca? Poi cat este Mirele cu Mireasa Sa atzi vrea ca nuntashii sa posteasca? Poi de aia e dezlegat dar nu desfintzat ca pana la inaltzare sa se poate bea vin, undelemn shi manca Peshte caci Mirele fiind cu noi, cu nuntashii, e liber la mancare shi bautura shi veselie, dar cand Mirele va fi luat de la ei, cand se va Inaltza, atunci credincioshii vor posti post negru sau dupa putintza fiecaruia caci de aia a randuit/legat/pus in Cer shi pe Pamant, Cuvantul lui Dumnezeu, ca ultimele trei zile din Florar sa se posteasca, iar sfintzii din Cetatea Noului Ierusalim s-au pregatit shi in avans cu o luna tzinand shi in 28,29,30 aprilie... dar eu cred ca e vorba de 29,30,31 mai caci asha este scris ca in luna Florilor, iar aceea este Florar deshi Aprilie poate ca are o inainte-semnificatzie, ca sa pricepem ca asha in Mai ca in aprilie? deci mai? mai? cum? poi asha ca in Aprilie... ca in restul anului se posteshte shi lunea ca altfel ajungi sa posteshti ca fariseul, martzi shi joi iar in restul zilelor sa te imbuibi de pacate, faradelegi shi rautatzi... dar fireshte ca nu tzinea post negru nici martzi shi joi, ci doar schimba dieta... trecea pe cozonaci shi gogoshi shi legume shi sarmalutze fara carne... deci delicatesuri.... shi bineintzelest le halea fariseul imediat dupa ora 10 de dimineatza, cand se deschideau pe vremuri shi toate BAR-urile shi burdelele ca zicea ca shi taria e din orz sau din prune... deci e voie, iar tzigara, poi nu e frunza? la fel ca shi marihoana shi coca? deci post negru fara apa pana pici pe spate shi fara pita ca doar asha potzi sa spui asemenea lui David care s-a pocait de pacatul shi faradelegea Sa: "Catre Tine tins-am mainile mele, sufletul meu ca un pamant insetoshat"...
dar Postul fara Povatza "Duhului Tau cel Bun care ma va povatzui la pamantul dreptatzii" adica fara povatza Ingerului Marelui Sfat, e un antrenament shi o pregatire desharta spre ApoStazie shi nu spre aPostOlIe ca sa ajungi candva sa fi de la Dumnezeu prooroc, invatzator ori mantuitor plin de daruri shi roade ale Duhului Sfant pentru ca in urma ta , la umbra ta, oamenii sa nu piara ori sa se invartosheze ci sa laude pe Dumnezeu cel Bun shi Milostiv shi nu pe tine cel c e te aratzi mereu plin de insushiul insushirilor...
|