View Single Post
Vechi 22.05.2009, 09:36:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Salut si bine ai venit printre noi.

Citat:
În prealabil postat de matiz78 Vezi mesajul
Nu crezi ca intrebarile astea ar trebui sa le pui unor persoane mai avizate decat 'forumistii',asta in cazul in care vrei sa cu adevarat sa stii ceva?
Gasesc intrebarile mele decente si nesmintitoare. Am multe intrebari pe care m-am abtinut sa le fac publice pe forum tocmai pentru ca ar sminti pe unii.
Citat:
Nu critic pe nimeni,este doar o remarca.
Remarcile sunt binevenite. Si criticile la fel. :)
Citat:
Pana la urma daca citeste vreun alt 'habarnist' poti sa-l influentezi cu pararile si intrebarile tale 'habarnistice' si sa iasa o discutie din care sa se nasca niste concluzii de o intelepciune rara.
Scopul intrebarilor este aflarea unui raspuns plauzibil printre multele pareri ale celor care scriu pe aici. Sa stii ca eu nu sunt de acord ca lumea sa traiasca in ignoranta si nestiinta pentru ca studiul Bibliei duce la dileme sau la cunostina semetitoare.
Citat:
Ca si cum niste orbi vor sa gaseasca o poteca si se incurajeaza unul pe altul(fara aluzie ).
Majoritatea suntem orbi, dar se mai gasesc si chiori care sa bajbaiasca dupa Adevar, macar si in ghicitura...
Citat:
NU ma consider in masura de a te scoate la lumina dar cel putin ,vazand ca insisti cu intrebarile si concluziile astea nedemne de niste muritori ca noi ,vreau macar sa-ti sugerez sa o iei mai domol.
Multumesc pentru sugestie.
Citat:
Cam asa s-au nascut si sectele...din astfel de disecari pe marginea Bibliei(apropos de referirile care le faci,insotite de locul in care se gasesc in Biblie)
Partial corect. Insa gandeste-te ca foarte multi asa-zisi ortodocsi trec de partea lor pentru ca nu au nici macar cunostintele de baza scripturale, nu-si cunosc Traditia si, cand ii aud pe prozelitorii care le bat la usa, au senzatia ca primesc adevarul din gura lor. Eu vreau sa-mi explic unele lucruri care tin de credinta mea si care nu-mi sunt clare si pot sa-ti spun ca amsi binecuvantarea duhovnicului "sa ma sfatuiesc si cu fratii crestini" in diverse probleme.
Citat:
Noi nu avem voie sa cautam sa ni le explicam noi...
Ar fi minunat sa avem Duminica seara cate o ora-doua de intalniri catehetice in parohiile noastre, in care preotul sa ne clarifice dilemele, sa ne indrume si sa ne sfatuiasca in diverse probleme, unde sa facem un studiu biblic serios samd. Dar pana au timp preotii de noi, trebuie sa ne descurcam romaneste si sa folosim la rigoare si internetul, si cartile Sfintilor Parinti. Cat despre expresia "credeti si nu cercetati" - nu e biblica si nici sanatoasa.
Citat:
Cine vrei sa-ti dea tie un raspuns,'geta' si cu 'misu72'?(sper sa nu fie cineva pe-aici cu nick-urile astea pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni).
Am acusi un an de cand sunt pe forum si ii stiu pe cei care se pricep mai bine sa raspunda. Daca intra Geta si-si da cu parerea cand ar trebui sa taca, treaba ei, sa fie sanatoasa.
Citat:
De aceea iti recomand,cu riscul de a repeta...intreaba un preot sau un calugar.
Greu de gasit preoti liberi si care sa aiba si 30 de minute pentru tine pentru clarificari. Iar preoti foarte bine pregatiti sunt si mai putini. Si manastiri sunt putine in zona Timisoarei din pacate...
Citat:
Iarta-ma te rog daca te-am suparat,dar simteam nevoia sa-ti spun,pe masura ce-ti citeam replicile in topic.
Nu am de ce sa ma supar. Daca m-as supara dintr-atat, ce rost ar mai avea sa perd vremea pe forumul ortodox?!
Citat:
E normal sa intrebi mai ales daca nu stii dar vezi numai 'pe cine' si ce fel de intrebari pui,mai ales cand are acces la acestea ,inclusiv la raspunsuri ,tot omul mai mult sau mai putin cunoscator care, vazand numele site-ului-'crestin -ortodox-poate crede ca aici a gasit raspunsul cel mai corect.
:) Cautati si veti afla. Fiecare crede ce vrea, nu-l influentez eu prin postarile mele...
Citat:
Nu vreau sa starnesc o polemica in forumul vostru si nici nu pretind sa imi dea cineva dreptate ci doar mi-am spus parerea caci nu m-am putut abtine.
Foarte bine, esti binevenit si data viitoare.
Citat:
O zii buna tuturor.
La fel si tie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote