View Single Post
Vechi 21.05.2009, 20:13:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Sofia ! Trezeste-te ! Nu eu prăznuiesc , ci Biserica Ortodoxă !

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@cristiboss - adica legi sarbatoarea Sf. Constantin si Elena de femei si mame crestine, sau ce sarbatoare mai e azi? Eu nu stiu. Femeia poate avea multe sarbatori in calendarul ortodox...
Legat de familie: la noi ortodocsii/romanii nu exista ziua tatalui...
Si da, o zi a familiei ar fi cea mai indicata, nu sarbatori separate.
Pentru mine aceasta zi, ziua familiei este de Sf.Ioachim si Ana, care sunt atat de neglijati de noi, ca sarbatoare.
Revenind la subiectul firului:
Sunt de acord cu Paola pe undeva. Eu nu am probleme cu asta. Am intrebat ca sa ma lamuresc, pentru ca fiecare spune altceva.
Preotii sunt si ei oameni, categoric si au nevoie si ei de oameni, de familie.
Eu nu sunt de acord cu celibatul (si de aici nici cu monahismul).
Si orice problema a unui om si a unuia care lucreaza indeaproape cu alti oameni (preoti, medici, profesori), influenteaza si activitatea sa si modul sau de comunicare cu ceilalti.
Daca este singur si nu are familie, daca are suferinte sufletesti, rani (divort, decesul cuiva drag, etc.), toate astea se reflecta si in modul in care comunica el cu oamenii, in modul in care ii sfatuieste etc.
Pentru mine este un paradox si o aberatie ca un preot celibatar, sau un monah/ o calugarita, deci care nu au cunoscut familia, iubirea, copiii, etc.sa-ti dea sfaturi despre casatorie, familie, viata laica.
Ei nu pot fi modele in acest sens.
In fine la un divort sunt intotdeauna doi vinovati (probabil ca nu in egala masura) si a pedepsi aspru (prin interzicerea profesiei, sau impunerea celibatului mai departe) numai pe unul din ei, mi se pare nedrept.
Ești în aceași eroare ca la Topicul din Noul Testament. Vezi draga mea Sofia , cum ignori cele hotărâte de Biserică ? Tu chiar crezi că eu sunt cel ce hotărăsc Prăznuirile, Sărbătorile ? Și te rog gândește de ce Biserica face această legătură ? Pace și mai multă înțelepciune . Doamne ajută ! +