View Single Post
Vechi 21.05.2009, 15:31:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit continuare

15. Si a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse si l-a pus in gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca. [COLOR=blue](aici se arata ca l-a luat pe Adam cel mititel shi l-a ashezat, l-a pus la datoria lui, la slujirea lui, ca sa lucreze gradina shi s-o pazeasca)[/COLOR]
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si i zis: "Din toti pomii din rai poti sa mananci,
17. Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci, in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit! [COLOR=blue](aici se arata ca ia dat o porunca clara caci in mijlocul gradinii erau pomul cunoshtiintzei binelui shi raului shi pomul vietzii, shi i-a zis foarte clar ca nu altcandva ci in ziua in care va manca din pomul interzis va muri negreshit, deci Adam putea manca din totzi pomii pamantului shi din totzi pomii gradinii sadita in Eden dar din Pomul Cunoshtintzei binelui shi Raului sa nu manance caci in ziua in care v-a manca v-a muri negreshit, deci iata ca shi din Pomul Vietzii i se daduse voie sa manance linishtit, din Pomul Vietzii din gradina Edenului dar i se spuse in porunca de ce, pentru ce trebuie sa nu manance, pentru ca atunci cand va manca negreshit va muri, deci nu era o tiranie, o porunca absurda, un moft ci fireshte ca se arata ca in mijlocul gradinii erau cei doi pomi, pomul Vietzii shi pomul mortzii, adica al cunoshtintzei binelui shi raului, din care daca va manca se va sinucide defapt chiar in ziua in care va manca va muri, deci era un sfat spre credintza shi spre neindraznirea de a manca din el, spre a nu cadea in ispita de a gusta din cunoshtintza binelui shi a raului caci defapt este sinucidere, este moarte chiar in ziua in care va manca, va indrazi sa manance, deci ishi va urma ispita curiozitatzii shi indoileii ca ce o sa i se intample sau care este binele shi raul referitor la ceva)[/COLOR]
18. Si a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor potrivit pentru el". [COLOR=blue](deci vazand Domnul ca Adam nu avea pe nimeni asemenea lui shi ca se intristase Omul a zis ca iata ca nu este bine, deci a vazut ca nu este bine ca omul sa fie singur shi a zis sa-I facem ajutor potrivit asemenea lui, deci ca sa poata sa-shi faca slujirea de a lucra shi pazi gradina din Eden asha cum il pusese pe Adam cel mititel)[/COLOR]
19. Si Domnul Dumnezeu, Care facuse din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului, le-a adus la Adam, ca sa vada cum le va numi; asa ca toate fiintele vii sa se numeasca precum le va numi Adam.
20. Si a pus Adam nume tuturor animalelor si tuturor pasarilor cerului si tuturor fiarelor salbatice; dar pentru Adam nu s-a gasit ajutor de potriva lui. [COLOR=blue](aici se arata ca Adam impreuna cu Dumnezeu shi cu creatzia in lucrarea de aducere shi de numire a tuturor animalelor shi pasarilor shi fiarelor salbatice, ca sa le numeasca Dumnezeu asha cum le va numi Adam, a vazut Dumnezeu ca nu s-a gasit ajutor potrivit pentru El, deci adam nu-shi gasise in niciunele ajutor potrivit cu care sa faca porunca la care fusese pus de Dumnezeu, nu gasise ajutor de potriva lui, deci nu se potrivea cu Adam pe potrivirea shi placul lui Adam.) [/COLOR]
21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; si, daca a adormit, a luat una din coastele lui si a plinit locul ei cu carne.
22. Iar coasta luata din Adam a facut-o Domnul Dumnezeu femeie si a adus-o la Adam.
23. Si a zis Adam: "Iata aceasta-i os din oasele mele si carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru ca este luata din barbatul sau.
24. De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup." [COLOR=blue](aici se vede faptul ca deshi Adam shi Eva arau mititei, copilashi, Adam vorbea de la Dumnezeu ca un prooroc, caci bucuria lui de a o vedea pe Eva il starnise la dragoste shi inmultzire shi la potrivirea spre lucrarea de ascultare shi slujire a lui Dumnezeu ca Barbat shi Femeie, asha ca un singur trup, lasand pe cei ce i-au creat spre a forma un singur Trup in Dumnezeu caci Chipul lui Dumnezeu era barbat shi femeie, deci porunctor shi stapan dar shi credincios shi ascultator shi astfel lasand creatzia, cele din care a fost creat, sa se desavarsheasca in slujirea lui Dumnezeu intru asemanarea Sa spre desavarshirea lui... Deci exclamase bucuria de a ishi gasi pe cineva pe potriva lui impreuna cu care sa se desavarsheasca in ce ii daduse shi il puse Dumnezeu, deci iata ca Adam cuonshtea adevarul shi ca shtia ca Dumnezeu o facuse din oasele lui, deci iata ca Duhul lui Dumnezeu al Adevarului era peste Adam, caci adam nu shtiuse cum lucrasa Dumnezeu caci fusese cuprins de somn, adormise, deci iata cum Adam shi Eva erau in Duhul Sfant al proorociei shi al shtiintzei lui Dumnezeu, al vederii Adevarului, deci erau intru Dumnezeu, shtiind Adevarul)[/COLOR]
25. Adam si femeia lui erau amandoi goi si nu se rusinau. [COLOR=blue](aici ni se arata ca rushinea de a fi fost goi ei nu o resimtzeau, deci nu aveau nimic in Duhul lor care sa le spuna ca goliciunea ar fi o rushine, shi nici u era o rushine caci ei nu facusera nici un rau de care sa le fie rushine)[/COLOR]

[COLOR=red]in interpretare am incercat sa respect ceea ce este scris, ceea ce cred shi ceea ce imi cam dau seama cam cum ar putea fi... deci nimic deosebit, shi imi cer scuze daca am interpretat textul prea pueril, caci fireshte sunt shi sensuri Duhovniceshti... poate sfintzii shi duhovnicii shtiu interpreta mai bine, dar eu atata m-am priceput impreuna cu Dumnezeu, shi nu am pretentzai ca am interpretat corect ci precis am shi greshit de multe ori, deci n-am pretentzii de infailibilitate, dar cam asha se vede de la mine Facerea (1,2) [/COLOR]
Reply With Quote