Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut
Calutul roz este o absurditate si de aceea nu poate sa existe vorbind rational. El exista numai in mintile copiilor si ale ateilor care il folosesc ca o comparatie puerila impotriva credintei in Dumnezeu - a carui existenta nu poate fi demonstrata "stiintific", asa cum vor ei.
Altfel spus, masurand posibilitatea: probabilitatea ca sa existe calutul roz cel "spiritual" este nula, pe cand probabilitatea ca Universul sa fie facut si intretinut de un Creator tinde asimptotic catre maxim.
|
Daca e sa ne luam dupa probabilitati, evolutia prin selectia naturala bate de departe orice inchipuire.
Citat:
Si atunci, daca omul nu poate sa inteleaga natura ultima a materiei si energiei, cum poate sa aiba pretentia ca Insusi Dumnezeu sa fie de inteles in Fiinta Lui?
|
Unde ai vazut sa am eu pretentia sa inteleg ceva ce nu exista?
Citat:
Cu mari sfortari abia ce zgariem suprafata. Eu sunt bucuros ca se progreseaza cu descoperirile, dar nu cred c-o sa ajungem departe... Dar mai stii?
|
Altii cred ca stiinta e inutila, si asa vine sfirsitul lumii...
Citat:
Stiinta nu minte, dar oamenii mint. Sunt descoperiri care sunt ascunse publicului larg, ramanand accesibile unui grup restrans de interese - si asta se numeste minciuna. Daca s-ar fi spus "tot ce se stie la un moment dat", lumea o ducea mai bine acum.
|
Asta nu are nici o relevanta. Si eu pot spune ca, daca nu ar fi existat superstitii si dogme, lumea o ducea mai bine acum.