Citat:
Īn prealabil postat de justiniann
al meu este PARINTELE ARSENIE BOCA.al vostru care este?si de ce?
|
Apropo de Arsenie Boca (care nu e canonizat inca, desi acesta e doar o formalitate...sfintenia o hotaraste Hristos, noi doar o "inregistram")..am observat ca grecii sunt foarte stricti in folosirea titulaturii de sfant. Spre exemplu cand am fost la Surotti, maica ce ingrijea mormantul mi-a spus sa nu il mai numesc Sfantul Paisie Aghi. ( si va dati seama ca nu aveam eu mai multa evlavie la cuviosul decat ea..) ci Gehronda Paisie. Adica cuviosul, cum ii spun ei. Trebuie sa recunosc ca adesea am spus asa dar acum, am inceput sa gandesc ca ea. A merge inaintea bisericii si a numi sfant..nu e prea corect. Nu contest, sa nu ma intelegeti gresit. Atat ca Parintele ARsenie deocamdata este Gheronda Arsenie, nu Sfantul Arsenie Boca. Desi minunile si intamplarile dovedesc sfintenia, pana nu va fi canonizat e bine sa il numim Cuviosul. Spunea odata parintele Ioanichie de parintele Cleopa..ehehii daca e sa fie sfant si eu il numesc doar "avva" poate nu se va supara pe mine...
Si sa nu sara unii pe mine ca sunt offf..

va spun ca am evlavie la multi sfinti ( ma tem sa numesc ca nu cumva sa supar pe vreunul care m-a ocrotit si eu nici macar nu stiu) dar cel mai mult la Stapana... la Maicuta Domnului.. acolo mi-i inima..