20.05.2009, 13:58:46
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de oana21
Am mai pus intrebarea asta si vad ca inca nu am primit raspuns, de aceea intreb din nou.
Este crestineste sa ii numesti pe fratii tai neoprotestanti "sectari", atat timp cand toti cei amintiti de tine mai sus sunt biserici recunoscute de statul roman ? Or fi acestie neoprotestanti cum or fi, dar fara respect la adresa lor niciodata nu va fi mai bine. Eu am intrat si pe forumuri ale diferitelor confesiuni religioase dar sincer acolo nu am gasit jignire aduse ortodocsilor ca cele pe care neoprotestanti trebuie sa le suporte aici.
|
Oana, sectari și eretici au existat dintotdeauna și vor exista până la sfârșitul vremurilor. Biblia îi numește eretici, nu noi:
2 Petru 2.1 "Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire"
Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, 11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit."
Nu există "confesiuni" crestine cum spui tu. Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică:
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,"
Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi"
Acum revenind la ceea ce ai spus tu mai sus: " sunt biserici recunoscute de statul roman"? Da, dar Biserica e biserică și statul e stat. Există state "civilizate" și democratice cum sunt California și Franța care au recunoscut funcționarea unor "biserici" sataniste, în numele democrației. Asadar ceea ce vrea statul nu e intotdeauna același lucru pe care il vrea Biserica lui Hristos.
Pentru Biserica lui Hristos (ortodoxă) aceste "culte", pe care tu le numești confesiuni, vor fi mereu niște erezii.
Citat:
În prealabil postat de oana21
Eu am intrat si pe forumuri ale diferitelor confesiuni religioase dar sincer acolo nu am gasit jignire aduse ortodocsilor ca cele pe care neoprotestanti trebuie sa le suporte aici.
|
Păi haide să discutăm acest aspect. Știi bine că âne e așa. Acolo nu sunt atacați direct ortodocșii (ar fi și culmea pentru că din rândul lor sunt recrutați noii adepți), ci e atacată Biserica Ortodoxă. Răspunde sincer de câte ori nu ai auzit la ei replici de genul:
Nu religia te mântuiește, ci credința in Domnul IIsus. (de parcă pe crestini nu tot Iisus îi mântuieste)
De câte ori nu ai auzit la ei replici de genul : Hristos e singurul preot, cu aluzii directe la desființarea preoției ortodoxe?
sau : Noi ne inchinăm in duh și adevăr, nu la chip cioplit cum fac alții. (cu aluzii la icoane)?
De câte ori nu ai auzit la ei replici de genul: Puscariile sunt pline de ortodocsi.(de fapt sunt pline de rromi nebotezați care se declara dupa religia majoritatră)?
sau: Noi l-am primit pe domnul Iisus în inima noastră și am fost mântuiți, noi suntem fii ai lui D-zeu, nu ca ceilați (adică ortodocșii) care beau, înjură și curvesc, căci sunt nemântuiți?
De câte ori nu ai auzit la ei replici de genul: Pocăiește-te ca să ai viață veșnică (iar pocăința la ei este aderarea la o sectă neoprotestantă la
care te botezi ca adult și primești nici mai mult , nici mai puțin decât Mântuirea)?
Referitor la ce mai scrii : "nu am gasit jignire aduse ortodocsilor ca cele pe care neoprotestanti trebuie sa le suporte aici", dacă te uitai mai atentă ai fi văzut că de când funcționează forumul marea majoritate a sectanților care au scris pe acest forum aparțineau și aparțin grupării intitulate "Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea", o sectă obscură și relativ neînsemnată în panorama ofertelor "de mântuire" din România actuală. Această sectă este aprig contestată și în rândul neoprotestanților. Baptiștii, de exemplu nu îi consideră crestini, ci îi plasează alături de mormoni și iehoviști. Nimeni nu i-a jignit și nimeni nu i-a invitat aici și nu a insistat în a ataca secta obscură din care fac ei parte, doar că noi trebuie să suportăm atacurile pe care le desfășoară in permanență la adresa Bisericii Ortodoxe.
Au fost invitați să meargă să scrie pe forumuri baptiste și penticostale, dar nu o fac pentru că mizează pe "ignoranța" ortodocsilor si stiu că aici ar avea mai multe șanse de a face prozeliți. Dacă s-ar inscrie pe un forum evanghelic sau baptist si ar insista cu atâta inversunare in a propovadui doctrinele sectei lor, cum o fac pe forumul ortodox, ei stiu că ar fi dați afară automat.
[SIZE=2][SIZE=2]
[/SIZE][/SIZE]