Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 19.05.2009, 12:22:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Iisus a zis: „Adevarat, adevarat zic voua: <<Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va vedea moartea in veac>>. Iudeii I-au zis: <<Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va gusta moartea in veac. Nu cumva esti Tu mai mare decat tatal nostru, Avraam, care a murit? Si au murit si proorocii. Cine te faci Tu a fi?>>. Iisus a raspuns: <<[COLOR=red]Daca Ma slavesc Eu pe Mine Insumi, slava Mea nimic nu este.[/COLOR] Tatal Meu este Cel care Ma slaveste, despre Care ziceti voi ca este Dumnezeul vostru. Si nu L-ati cunoscut, dar Eu Il stiu; si daca as zice ca nu-L stiu, as fi mincinos asemenea voua. Ci Il stiu si pazesc cuvantul Lui. Avraam, parintele vostru, a fost bucuros sa vada ziua Mea si a vazut-o si s-a bucurat>>. Deci au zis iudeii catre El: <<[COLOR=red]Inca nu ai cincizeci de ani si l-ai vazut pe Avraam?[/COLOR]>>. Iisus le-a zis: <<Adevarat, adevarat zic voua: [COLOR=blue]Eu sunt mai inainte de a fi fost Avraam[/COLOR]>>. Deci au luat pietre ca sa arunce asupra Lui. Dar Iisus S-a ferit si a iesit din templu si, trecand prin mijlocul lor, S-a dus.“ (Ioan 8, 51-59)

din ce am subliniat cu roshu se vede ca evreii credeau ca sarbatoarea jubileului, adica aia ce se sarbatorea odata la 50 de ani este mentru mandria de sine cu cautarea de a vedea pe parintele Avraam, deci o invartoshasera in a discuta cu dracii shi cu cei din sheol ca shi cum asha trebuia sarbatorita liberarea de sub faraon shi asha se pazeshte Cuvantul lui Dumnezeu... deci erau indracitzi shi orbi shi vorbeau shi vedeau mortzii ca o mare realizare dua varsta de cinzeci de ani...

iar Hristos i-a vindecat in doi timpi shi trei mishcari caci a zis Adevarul pe care ei nu l-au suportat din pricina propriilor lor smerenii trufashe shi fariseice, caci incercand sa-i cheme la manture din narav shi patima minciunii shi vrajeala shi hipnoza sharpelui le-a zis: "[COLOR=#0000ff]Eu sunt mai inainte de a fi fost Avraam" deci iata cum a incercat sa-i scoata din mandria shi laudaroshenia moshtenirii averii pamanteshti ce te trage spre sheol, aratand ca inainte de Avraam este Dumnezeu, este El, deci sa caute in scripturi spre Noe, spre Adam, spre Cel care i-a creat din lut pe Adam shi Eva shi nu sa il vada pe Avraam doar ca pe un tata trupesc, caci "inainte de Avraam sunt Eu" zice Domnul:[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][COLOR=#000000]"26. Terah a trait saptezeci de ani si atunci i s-au nascut Avram, Nahor si Haran.
27. Iar spita neamului lui Terah este aceasta: lui Terah i s-au nascut Avram, Nahor si Haran; lui Haran i s-a nascut Lot.
28. Si a murit Haran inainte de Terah, tatal sau, in pamantul de nastere, in Urul Caldeii.
29. Iar Avram si Nahor si-au luat femei; numele femeii lui Avram era Sarai, iar numele femeii lui Nahor era Milca, fata lui Haran, tatal Milcai si al Iscai.
30. Sarai insa era stearpa si nu nastea copii.
31. Si a luat Terah pe Avram, fiul sau, si pe Lot, fiul lui Haran si nepotul sau, si pe Sarai, nora sa, si femeia lui Avram, fiul sau, si a plecat cu ei din Urul Caldeii, [COLOR=red]ca sa mearga pana in tara Canaanului[/COLOR]; [COLOR=blue]dar au mers pana la Haran si s-au asezat acolo.
[/COLOR]32. De toate, zilele vietii lui Terah in pamantul Haran au fost doua sute cinci ani. Si a murit Terah in Haran. "[/COLOR]
[/COLOR]
"1. Dupa aceea a zis Domnul catre Avram: "Iesi din pamantul tau, din neamul tau si din casa tatalui tau si vino in pamantul pe care ti-l voi arata Eu.
2. Si Eu voi ridica din tine un popor mare, te voi binecuvanta, voi mari numele tau si vei fi izvor de binecuvantare.
3. Binecuvanta-voi pe cei ce te vor binecuvanta, iar pe cei ce te vor blestema ii voi blestema; si se vor binecuvanta intru tine toate neamurile pamantului". "

deci ceea ce face Domnul pentru fiii lui Avraam nu este permis sa faca fiii Imparatziei... ("iar pe cei ce te vor blestema ii voi blestema")
Reply With Quote