View Single Post
Vechi 18.05.2009, 19:27:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Windorin, scuza-ma dar mi se pare o aberatie ce spui tu.
Nu stiu cine este Parintele Paisie Aghioritul si cand a spus asta.
Mirenii au serviciu, au de castigat bani si au familii, asa ca in mare parte nu lenevesc. Muncesc mult si au greutati. Ei trebuie sa se intretina pe ei si pe familiile lor.
Monahii du dispar din cauza activitatilor sociale. Daca or fi tentatii cu asta, atunci inseamna ca nu sunt ei destul de rezistenti la ele.
Daca dispar, este din alte motive si vom putea discuta asta pe alt fir.
Exista, asa cum spune Monica Asociatia Cristiana si in Bucuresti si ain alte orase. De ei stiam si erau singurii la un moment dat si acolo lucrau...maici.
Si stiu ca la unele manastiri erau inainte bolnite und erau lasati spre ingrijire batrani bolnavi.
Peste tot in lume sunt maici din diverse confesiuni care se ocupa si de scoli si de anumite spitale, sau de cei nevoiasi in tari sarace.
O vecina de-a mea a fost vizitata cu ani in urma acasa de o maica. Dar nu venea decat scurt timp si pentru lucruri usoare ( dat un medicament, adus o mancare).
Ar fi bine, asa cum spune si Monica, sa se stie cine unde si ce servicii ofera, pentru ca cererea este mare si nu stiu oamenii unde sa caute. Nu trebuie sa se ascunda.
Sunt oameni care nu au cu cine lasa rude varstnice cu boli grave, paralizii si demente, chiar 24 ore din 24 la un pret mai accesibil si in care sa aibe incredere. Nu doresc nimanui sa ajunga in situatia asta cu parinti sau bunici, sau alte rude. Eu stiu ce inseamna.
Ma bucur daca voi spuneti ca lucrurile incep sa se miste.
Reply With Quote