Citat:
În prealabil postat de oana_21
Mai era pe aici un topic interesant "ortodoxul de ocazie" in care se arata ca numarul real al ortodocsilor practicantie este foarte mic in comparatie cu cel al ortodocsilor declarati.
Eu sunt de parere ca ortodox este acela care traieste dupa principile ortodoxe si merge la biserica macar odata pe luna si nu doar la, botezuri, casatorii, inmormantari si eventual de paste.
Eu cred ca misionari ar trebuii sa existe in fiecare biserica chiar si majoritara, sincer eu ii apreciez pe toti cei care imi bat la usa indiferent de religia lor. De ceva timp citesc biblia singura si imi notez tot ce descopar interesant, si am vazut ca Isus Cristos punea foarte mult accent pe vestirea evangheliei.
|
Misionari suntem fiecare dintre noi, prin faptele, gândurile, vorbele și comportamentul nostru de zi cu zi, astfel putem aduce mulți spre Biserica noastră , sau din potrivă putem aduce mari prejudicii Bisericii Ortodoxe. Ortodoxia nu e gălăgie, trâmbițare în deșert, câteva cântece și pliante multicolore, Ortodoxia se împlică ea însăși cu noi și prin noi în viața de zi cu zi. Misionari sau inamici ai Ortodoxiei , noi înșine suntem, fiecare în parte, la scoală, la serviciu, pe stradă , aici unde scriem zi de zi, peste tot. Teofil Pârâian spunea : " Așa se implică viața în Ortodoxie : cu bucurie, cu nădejde, cu încredere, cu siguranța binelui de azi, de mâine, de poimâine, din toată vremea vieții noastre și din veșnicie.Va pun la inimă gândurile acestea , pentru acum și pentru viitor și pentru veșnicie. Gândiți-vă că există o legătură între credința noastră ortodoxă și viața pe care trebuie s-o trăim. Și dacă trăim viața pe temeiul Ortodoxiei , suntem cu adevăra ortodocși , deci premăritori de Dumnezeu, și suntem cu adevărat oameni care se unesc cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele și izvorul bucuriei noastre."
Cine poartă de "grijă" Ortodoxiei, în mod vădit dușmănos e în mare înșelare. Nici cea mai drastică dictatură nu a reușit să înfrângă Ortodoxia ! De ce ? Pentru că ea Ortodoxia este adevărata Biserică a lui Hristos, iar Ortodoxia va dăinui alturi de Hristos întru veșnicie. Iar celor ce totuși nu pricep limbajul și trăirea Ortodoxă le reamintesc proverbul " câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia". Pe sectanți , nu-i consider nici misionari, nici înțelepți, hai să zic nici proști, dar rătăciți sunt sigur. Mare atenție cei ce cască gura la ei, ei se numesc căscați, iar de la căscat la rătăcit, nu-i decât un singur pas.