Citat:
În prealabil postat de zoridezi
Acum ceva timp in urma am vazut intr-o carte crestin ortodoxa, ca era desenat la inceput de sinaxar, zodiacul! si cartea era aprobata de Sfantul Sinod. Imi pare rau ca nu-i mai stiu numele... dar spuneti-mi si mie e normal ca pe o carte crestin ortodoxa sa apara zodiacul?
|
Subiectul zodiacului a mai fost dezbatut si in cadrul topicului ZODIACUL de la Generalitati:
MarinaAlca:
“ai fost vreodata la manastirea Sf. Antim din Bucuresti? daca da, atunci e imposibil sa nu fi observat, deasupra usii de la intrarea in sfanta manastire, un superb si urias vitraliu cu zodiacul. In opinia ta, care e rolul acelui vitraliu acolo???”
Mihailt:
“Biserica Manastirii Sfantul Antim din Bucuresti este facuta dupa planurile Sfantului Antim Ivireanul.
Este facuta in stil neo-gotic si am vazut ca in multe biserici catolice sau ortodoxe facute in stil neo-gotic exista acel zodiac pictat.
Sunt foarte sigur ca parintele Mihail Stanciu egumenul manastirii nu este deloc de acord cu zodiacul.Daca nu credeti duceti-va si il intrebati.
Nu stiu care este semnificatia zodiacului pictat acolo dar poate reprezinta cele 12 triburi ale lui Israel sau cine stie ce"