Citat:
În prealabil postat de oana_21
Titlul este putin cam violent dar am cateva probleme si neintelegeri apropoo de biserica ortodoxa si va rog mult sa ma ajutati prin cuvintele voastre;
M-am nascut ca si crestin ortodox intr-o familie fara prea multe principii crestine, la biserica mergeam decat de Paste si cam atat ideea e ca nu prea am avut mare legatura cu biserica pana la vremea cand eu am putut sa decid singura ce sa fac cu viata mea. De ceva timm simpt ca nu imi gasesc locul in biserica ortodoxa si va spun de de;
- de fiecare data cand intru in biserica singurul lucru pe care mi-l inspira este moartea si asta din cauza mirosului de tamaie, al luminii obscure si poate al tuturor sfintilor "morti" pictati pe geamuri si pereti.
- tot mai multi preoti au grave probleme morale si ma intreb cum sa ma mai spovedesc eu la preot cand el poate este cu mult mai pacatos decat mine.
- de ce foarte putini crestini ortodocsi se implica in activitati de misionarism ? (eu am fost vizitata de tot soiul de crestini acasa, dar nici macar odata de vreun ortodox) ?
Acestea sunt pe scurt cateva din problemele si intrebarile ce imi macina mintea si astept parerea si simtirile voastre.
|
Doamne ajuta si bine ai venit pe forum Oana
Ma bucur sa aud ca ai decis sa il cauti pe dumnezeu, pt ca El este izvorul vietii si bucuriei duhovnicesti
E normal sa ai indoieli, asta inseamna ca iti pasa, dar daca le tratezi cu rabdare toate ti se vor descoperi
prima problema e una doar de percepere, tamaia si lumanarile nu sunt destinate numai pt morti, tamaia e un prinos adus lui dumnezeu si simbolizeaza ridicarea rugaciunilor noastre spre El, lumanarile simbolizeaza lumina vesnica a lui hristos care este numit Luminatorul sau Soarele dreptatii, nu toate bisericile sunt intunecoase, cele vechi sunt asa, dar sunt foarte multe biserici luminoase, oricum lumina trebuie sa fie in suflet
Apoi, preotii sunt si ei oameni, nu extraterestii, si ei sunt supusi ispitei si pacatului, pacatele preotului sunt personale, noi trebuie sa ne ingrijim de viata noastra si sa ne vedem pacatele noastre nu ale semenilor nu ale preotilor, asa ne indeamna Mantuitorul
preotul nu te iarta prin propria putere sau prin propriile virtuti ci prin Harul lui iisus Hristos care a infintat aceasta taina a dezlegarii
Daca ar fi sa ierte dupa virtutile lui, niciun preot cat de sfant ar fi nu ar fi vrednic , dar Harul lui dumnezeu nu se amesteca cu pacatele, el lucreaza in oale slabe, prin unelte , cand mergi la spovedit ai in vedere marturisirea pacatelor tale inaintea lui hristos, nu ai in vedere contabilizarea pacatelor preotului, e necesar sa-ti cauti un duhovnic, la care sa mergi fregvent si o sa vezi cum viata ta si legatura ta cu Dumnezeu se va imbunatati
Referitor la misiune, daca citesti pe siteul Basilica.ro, agentia de presa a BOR, o sa vezi cata misiune face Biserica ortodoxa, problema e ca mass media nu arata aceasta fata a Biserici ci doar ce aduce audienta, adica preoti sau arhierei care calca stramb,
Dumnezeu sa te intareasca sa te lumineze si nu inceta sa te lasi de El sa sa te influenteze lucrur si fapte conjuncturale, cel mai important e ca tu sa ai legatura tainica cu Hristos si sfintele lui taine, in rest toate se lumineaza
nu inceta a intreba pe forum orice te nelamureste si in final un sfat important, rugaciune, rugaciune tot timpul, comunicare cu Tatal Ceresc
Doamne ajuta!