View Single Post
Vechi 11.01.2007, 18:48:49
catalinped catalinped is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2007
Implicit

De ce a fost alungat Adam din Rai?
Mq intradevar este o intrebare al carui raspuns nu este asa simplu.

Omul a fost creat de Dumnezeu ,ca tot ce ne inconjoara si traia in Rai sau in Paradis si a venit aceasta neascultare si ispita (sarpele care amageste) si a fost alungat.
Din ce am citit eu aceasta poveste vrea sa ne spuna ca omul dupa ce a fost creat de Dumnezeu printr-un proces destul de lung (ceea ce spune in Bilblie ca in 6 zile Dumnezeu a cret totul binenteles ca este simbolic) si omul facea voia Lui fara sa aiba posibilitatea de a alege adica automat(ca o papusa comandata cum am spune acum) venise timpul sa inceapa procesul de creare a posibilatatii de obtinere a libertatii noastre ca noi sa devenim constienti de noi insine si prin libera noastra alegere sa facem voia Lui. Ni sa deschis ochii cum spune in biblie vrea sa simbolizeze ca noi am inceput sa vedem planul fizic ,am coborat din Rai pentru a ne individualiza desi dupa acea perioada omul a mai avut acces la lumea dumnezeeasca (vezi legendele mai vechi si in special Legendele Olimpului care nu sunt povesti chiar inchipuite,sau Vechiul Testament unde Dumnezeu vorbea numai prin anumiti oameni).Cand omul a coborat in materie cel mai mult(daca putem sa ne exprimam asa) atunci a coborat si Hristos ca omul sa-l vada pe Fiul Lui chiar in acesta lume pamanteasca, si de atunci a inceput daca putem spune asa urcusul omului spre Dumnezeu cu ajutorul Fiului adica Hristos..Acest proces continua inca si va continua.Chiar timpurile care le traim astazi sunt foarte importante in a constientiza provenienta noastra divina si a cunoaste tainele lui Dumnezeu.
Noi sa putem deveni liberi a trebuit sa avem posibilitatea de a alege intre bine si rau(asta ar fi si scopul raului pe Pamant),rau sau Lucifer cu ceata lui(cum este pomenit in Biblie) care se manifesta numai aici pe pamant si actioneaza prin oameni.
Dar noi prin eforturile noastre si cu ajutorul lui Hristos putem constientiza divinitatea din noi si din jurul nostru si maturizandu-ne ,capatand intelepciune si cunoscand Adevarul putem face Voia lui din propria noastra alegere.
Reply With Quote