Citat:
În prealabil postat de Kinderita
Stie cineva cum sa formulez o cerere pentru a mi se aproba cununia religioasa intr-o manastire?
|
Nu stiu cum se procedeaza in tara, dar in strainatate, fiindca nu se accepta nunti la manastire, trebuie sa ai binecuvantarea IPS-ului. Deci tu faci cerere catre manastire, adica catre Preotul care slujeste in acea manastire, iar el trimite un dosar in care ii prezinta pe cei doi miri al caror duhovnic este (in mod normal, ca altfel nu se intelege de ce sa se faca la manastire) si ataseaza la dosar cererea respectiva.
Kinderita draga, de ce vrei sa faci nunta la manastire? Te gandesti la monahii sau monahiile de acolo ca poate gestul tau o sa le aduca cine stie ce ganduri si lupte? Sa fim atenti si la efectele faptelor noastre. Sau poate crezi ca nunta intr-o manastire este mai bine vazuta de Dumnezeu? Pentru El, Taina Casatoriei e aceeasi, indiferent unde in Biserica, diferenta o faceti voi, mirii, pregatindu-va pentru acel moment. Asa ca, parerea mea, bine ar fi sa mergeti la o biserica, sa va curatiti mai bine pe voi, decat sa alergati dupa alte vanari de vant.
Domnul sa va calauzeasca pasii!
Elena