View Single Post
Vechi 14.05.2009, 02:43:00
emanuel2007
Guest

Implicit

mai dau un text graitor de la sf iosif :

" Eu nu pot sa sarut numai o singura data icoana Maicii Domnului si dupa aia sa plec . Cand ma apropii de ea ma atrage ca un magnet . Si trebuie sa fiu singur , pentru ca vreau sa o sarut ore intergi . Ceva ca o suflare vie imi umple sufletul , ma umplu de har si nu pot sa plec . Dragoste , iubire , foc care arde . De indata ce intri te cuprinde ca o suflare binemirositoare si ramai ore intergi ca intr-un extaz , fara sa fii in tine , ci in raiul desfatarilor .

Atata har da Preasfanta Fecioara celor care isi pastreaza trupul curat . Pentru ca , atat cat am inteles eu , Maica Domnului iubeste mult curatenia . De aceea si eu , dincolo de orice alta patima , m-am luptat impotriva trupului . Si mi-a fost data ca dar curatenia , atata incat sa nu fac deosebire intre barbat si femeie . Nu ma misca pofta defel , si nu mai cad in necuratie nici in somn . Cu darul lui Dumnezeu am primit in simtire harul curateniei . Toate aceste ti le scriu tie si celorlalte surori pentru ca sa va siliti sa faceti la fel ca si mine . Alt motiv nu am ca sa vorbesc despre starea mea duhovniceasca si nici nu vreau lauda de la voi . Dar pentru ca va am in suflet ca pe niste surori adevarate in Hristos , de aceea doresc , dupa putinta , sa va ajut . Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . Daca va straduti veti vedea cat ne iubeste Maica Domnului .

Intr-o seara , atat am sarutat icoana Ei incat am obosit si , asezandu-ma in strana , m-a luat somnul putin . Si a venit ca in trup , nu icoana , si m-a sarutat . M-am umplut de atata bucurie de nedescris si de mireasma ! Iar Pruncul ceresc m-a atins cu fata Lui iar eu Ii sarutam manuta ca si cand era vie . Sa nu crezi ca este somn ci o simtire a altei vieti , necunoscuta si negustata de cei care nu vad astfel de lucruri . "

asta a fost citat din capitolul urmator , si aici se zice si mai clar ca femeile ar trebui sa nu mai aiba scurgeri trupesti , la fel ca si barbatii ... ei , ce mai ziceti ? asta e interpretare personala de a mea ???