Subiect: Despre manie
View Single Post
Vechi 14.05.2009, 01:08:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Pare ca propui inlocuirea unei ipocrizii cu alta. Sunt teste psihologice? Mi se pare ca nu au legatura cu credinta, cu smerita cugetare, cu sfatul unui duhovnic.... Greseala principala a acestui mod de abordare este ca se bazeaza pe puterile proprii. Pentru un credincios harul si Biserica trec inainte si intai te bazezi pe puterea lor si cauti sa te apropii de ele. Esential este ca de fiecare data sa incerci sa faci tot ce poti ca sa se adauge harul pentru implinire, pentru reusita in controlul maniei.
Pai eu nu propuneam nimic. Ziceam ceva ce mi-a spus cineva apropiat si pentru mine era un fel nou de a aborda lucrurile. Nu cred ca e vorba de o noua ipocrizie, ci de o dare pe fata a raului din tine in anumite momente, alternativa fiind sa nu reusesti sa le stapanesti prin rugaciune, ci numai sa le refulezi, adica sa ramai in planul psihologic. Mai vreau sa adaug ca persoana respectiva a fost catolica candva, a fost educat de iezuiti, si la ei se punea in acea epoca mare accent pe un anumit gen psihlogizant de spiritualitate.
Oricum, va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Reply With Quote