Subiect: Firea cazuta
View Single Post
Vechi 14.05.2009, 00:34:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Tot eu.. dar nu mai stau mult. Vreau sa-mi aerisesc mintea dupa dicutiile despre ciclu.

Firea cazuta este inviata de Hristos prin botez, in care suntem deja morti si inviati cu El. Da.

Dar pentru ca Dumnezeu nu ne mantuie ca pe niste automate, el pune in noi aceasta inviere, ca pe o samanta, pe care trebuie sa o udam si sa o ingrijim ca sa creasca. Este libertatea noastra sa o facem sa creasca sau nu, si este sinergia (coperarea) noastra cu Dumnezeu sa o facem sa creasca.
Deci natura este ridicata, este deja inviata. Insa semnele exterioare ale slabiciunii omenesti care vin de la cadere raman. Ele vor fi reparate abia la Invierea trupurilor la Judecata de apoi.

Este ca atunci cand Hristos spune ca Imparatia lui Dumnezeu este deja printre (sau intru) noi. Si in acelasi timp ne rugam in Tatal nostru sa vina, 'vie imparatia Ta'.
Este intru noi, dar noi nu suntem intru ea. Hristos bate la usa, dar noi trebuie sa-i si deschidem.

Deci inviera naturii noastre este intru noi, dar nu suntem noi intru ea...

Asta zis asa pe scurt. Sper ca nu am fost prea confuza. Poate explica altii mai bine.
Reply With Quote